in

Biljni čajevi kojima ne možemo odoljeti

Slatka-Tajna.Eu

Nakon napornog dana pravi je užitak doći u topao dom, udobno se smjestiti pred televizor ili uz omiljenu knjigu i popiti šoljicu čaja. Poznatno je da, biljni čajevi osim što su zdravi, ne sadrže kofein te ublažavaju nesanicu, a ovo su čajevi koji su pravi ugođaj za nepce.

 

Čaj od kamilice

Kamilica je poznata po svojim antiupalnim svojstvima. Pomaže kod suzbijanja bakterije stafilokok i gljivice kandide. Osim toga, nježan i smirujući sedativ od cvjetova kamilice može biti koristan za nesanicu. Preporučuje se i ženama koje pate od menstrualnih bolova i grčeva. Snižava temperaturu, pomaže kod prehlade i hunjavice. Čuva zdravlje kože i sprječava njeno prerano starenje.

 

Čaj od šipka

Zbog visokog sadržaja vitamina C pripravci od šipka služe kao sredstvo za jačanje imuniteta. Zasigurno si još u djetinjstvu već na prve znakove bolesti morala piti ovaj čaj. Upravo zbog toga nam je nerijetko ostao u lošem sjećanju. Ipak, stvarno mu vrijedi dati drugu priliku budući da uspješno umanjuje upalu te blagotvorno djeluje na naše tijelo, posebice kožu i zdravlje srca.

 

Sljezov čaj

Sljezov čaj odličan je za zimsko razdoblje, a priprema se tako da se žlica korijena osam sati namače u dva decilitra hladne vode. Bijeli sljez najčešće se koristi za liječenje dišnih organa posebice kod prehlade, gripe, upale i bronhitisa, dok je crni sljez izvrstan saveznik protiv promuklosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Čaj od mente

Ovo je definitivno jedan od najčešće korištenih biljnih čajeva na svijetu. To nas ni ne čudi jer šalica mente prije spavanja umiruje organizam i pomaže lakše zaspati. Smanjuje glavobolju te želučane tegobe uzrokovane stresom. Savršen je za suzbijanje prehlada i infekcija.

 

Đumbir štiti od prehlade

Đumbir (Zingiber officinale) uništava viruse i štiti organizam od prehlada, suzbija kašalj, snižava povišenu temperaturu, stimuliše probavu, umiruje želudac, ublažava reumatske bolove… Sadrži vitamin C, mineralne materije i beta-karoten. Kašičicu isjeckanog i suvog korjena ove biljke prelijte sa 2 decilitra proključale vode, procijedite i pijte.

 

The post Biljni čajevi kojima ne možemo odoljeti appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kamenovala automobil i oštetila motor na “Audiju”

NOVO IZDANJE: Sandra Perković blista