in

Uskoro prva direktna zračna linija iz Sarajeva za Sjedinjene Američke Države?

Slatka-Tajna.Eu

Uspostavljanje nove međunarodne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bio je povod za današnji susret zainteresiranih za realizaciju ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Komisije Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, generalni direktor Aerodroma Sarajevo Alan Bajić, menadžerica Aerodroma Sarajevo Vedrana Vikić Musić i predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismar Mirvić.
Kako je rečeno na sastanku, zračna linija iz Sarajeva u SAD značila bi jačanje američkog turističkog tržišta i povećanu mogućnost lakšeg i masovnijeg dolaska turista iz tog dijela svijeta.

Sa današnjeg sastanka
“Inače, prema statističkim podacima Turističke zajednice KS, turisti iz Sjedinjenih Američkih Država su među prvih deset po broju dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo”, rečeno je na sastanku.

Dodali su kako, nakon izvrsne ljetne sezone, Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih zračnih linija i destinacija, kao i širenju saradnje s poslovnim partnerima u svim segmentima poslovanja.

U tom cilju Turistička zajednica KS i Međunarodna zračna luka Sarajevo jačaju saradnju i intenziviraju aktivnosti, uključujući i uvođenje direktne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Značajnu pomoć u razvoju Sarajeva kao turističke destinacije pružio je američki biznismen bosanskohercegovačkog porijekla Ismar Mirvić, jedan od investitora u FK Sarajevo, koji već dugi niz godina živi i uspješno posluje u SAD-u.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zaključeno je da svi učesnici sastanka dijele isti cilj, te da će se u narednom periodu intenzivirati zajedničke aktivnosti na ovom i nekim drugim projektima kako bi se turisti i korisnici sarajevskog aerodroma ponovno radovali dobrim vijestima.

“Cilj je podržati pozitivan trend razvoja turizma u našoj zemlji širenjem mreže letova/destinacija do Sarajeva, što se može postići jedino zajedničkom koordinacijom svih aktera”, zaključeno je na sastanku.

Izvor: klix.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DOBIJAO JE ČUDNE SNIMKE: Saša Kapor otkrio kako Nikolina održava kondiciju

Topli, udobni i moderni tedi kaputići koje svi obožavaju