in

Ured predsjednika RH i dalje ne poštuje Zakon o obrani

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo obrane

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Ministarstvo obrane ustvrdilo je u petak da Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštuje Zakon o obrani jer zahtjeve za korištenje vojnih resursa šalje direktno načelniku Glavnog stožera te da je to sada učinjeno prije odlaska predsjednika Milanovića u Vatikan. 

– Unatoč više zamolbi Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštiva Zakon o obrani te zahtjeve za korištenje vojnih resursa i dalje upućuje direktno načelniku Glavnog stožera, a ne po Zakonu o obrani prema kojem Ured Predsjednika zahtjev treba slati kabinetu ministra obrane nakon čega ministar donosi Odluku koju potom šalje načelniku Glavnog stožera na postupanje, stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH (MORH).

Kako je navedeno u priopćenju, u slučaju potpore za odlazak u Vatikan, Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske.

– Ministar se u ovom, kao i u svakom drugom slučaju mora ponašati odgovorno prema proračunu Ministarstva obrane na što ga kao čelnu osobu ministarstva obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti, ističe MORH u priopćenju u kojem reagira na današnju izjavu predsjednika Milanovića i dodaje: “Umjesto zahtjeva koji vodi prema zakonitom rješenju problema ponovno smo, po tko zna koji put, dobili javne uvrede”.

– Ministarstvo obrane zaključuje da postupa u skladu sa Zakonom o obrani, a to moraju poštivati i Ured predsjednika Republike Hrvatske i Glavni stožer Oružanih snaga, stoji na kraju priopćenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPredsjednik Republike Zoran Milanović danas je u Tisnom rekao da je odlukom ministra obrane Marija Banožića, kojom se zabranjuje da bez njegova potpisa Oružane snage RH pružaju potporu Uredu predsjednika za protokolarne i druge aktivnosti, Predsjednik RH stavljen u poziciju da mora okolo tražiti potporu.

– Moj Ured nema automobile, idemo sad recimo kod pape, kompliciran je protokol i trebaju nam automobili. Ja moram moliti Marija Banožića oko toga? upitao je Milanović, koji je, uz ostalo, ustvrdio i kako je odobravanjem besplatnog prijevoza biskupa s Hvara brodom Hrvatske ratne mornarice, ministar Banožić svjesno napravio kazneno djelo, što je, smatra, razlog za trenutnu smjenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kamenjaš odigrao još jednu sjajnu partiju u ABA ligi

“OKO MOJE”, VELIKI HIT MILICE PAVLOVIĆ I SAŠE MATIĆA U “LIVE” IZDANJU ! – Mondovizija