in

Koeman na pragu svog novog posla: Velikan ga želi imenovati za trenera

Slatka-Tajna.Eu


Nizozemac se vraća


Ronald Koeman neslavno je otišao iz Barcelone, sada mu se smiješi novi posao.



Bivši nizozemski selektor nije imao uspjeha u Barceloni, pa je nedavno napustio klub usljed rezultatske krize, dok je ekipu u međuvremenu preuzeo bivši igrač Xavi Hernandez.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Koeman je trenutno slobodan, a neki izvori su objavili da namjerava okončati trenersku karijeru, u šta je teško povjerovati. Sada se, međutim, pojavila priča o tome kako Koemana želi Glasgow Rangers.

Škotski velikan ostao je bez trenera jer je Liverpoolova legenda Steven Gerrard prešao u Aston Villu i prije nekoliko dana imenovan je za trenera engleskog tima. Gerrard je 2019. godine Rangersima donio titulu koja se čekala deceniju, pa je dobio veliku šansu da se izgradi kao trener u Engleskoj, zemlji gdje je ostavio velikog traga kao igrač Liverpoola i reprezentacije Engleske.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Kako prenosi Football Insider, Koeman je jedan od glavnih favorita za nasljednika Gerrarda i na Ibroxu uveliko razmatraju tu mogućnost. Direktor škotskog tima Ross Wilson ima za cilj da imenuje prestižnog i renomiranog trenera, a pored njega kandidat je i John Terry, nekadašnji kapiten Chelseaja i još jedan od bivših engleskih reprezentativaca koji se polako ostvaruju u trenerskom poslu.

Koeman je osim u Barceloni radio i u Evertonu, Southamptonu, Ajaxu, Benfici i Valenciji, a u prilog mu ide to što je sa sadašnjim direktorom Rangersa Wilsonom sarađivao u Southamptonu.

Upravo ta veza je pokrenula priču o Koemanovom dolasku u Škotsku, no ostaje nam da vidimo hoće li se na kraju zaista i ostvariti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TOPALKO PRODAJE JEDRILICU! U nju je uložio sve što je imao, a evo zbog čega se odlučio na prodaju

Sustav vrijednosti u Hrvatskoj je nakaradan i šteti demografskoj politici