in

Danska pooštrava mjere / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Straits Times / Danska najavila moguće restrikcije 

Epidemiološki odbor danskog parlamenta odobrio je u utorak navečer vladine planove o ponovnom uvođenju restrikcija zbog pandemije koronavirusa.

Po riječima ministra zdravstva Magnusa Heunickea velika većina složila se s time da se covid-19 ponovno definira kao bolest koja ugrožava društvo. Odluka će inicijalno vrijediti mjesec dana.

To vladi daje ovlasti da usvoji mjere ograničenja širenja koronavirusa, a da za njih ne treba tražiti dodatno odobrenje parlamenta. Dovoljno je da se odbor složi s predloženim mjerama.

Ministar za gospodarske poslove Simon Kollerup objavio je u priopćenju da će od petka nadalje ponovno trebati pokazati covid-19 propusnice za ulazak u restoran ili klub.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Propusnice svjedoče o tome da je osoba cijepljena, da je preboljela covid ili ima negativan test. Morat će ih pokazivati odrasli i djeca iznad 15 godina.

Propusnice će se tražiti i za događaje s velikim brojem sudionika. To se odnosi na koncerte, konferencije, sajmove i zabavne parkove. Propusnice će morati pokazati i posjetitelji bolnica.

Prethodno je 10. rujna Danska ukinula posljednje restrikcije koje su uvedene u zemlji tijekom pandemije, navodeći da je pandemija pod kontrolom. Sredinom listopada brojke zaraženih opet su počele rasti.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U NOVOM EXPRESSU: U kakvoj su vezi Buba Corelli i transrodna pjevačica Electra Elite?

Dino Brajlović objavio fotografiju s Maldiva, a Edin Džeko jednostavno “morao” ostaviti kometar