in

Bejtović za N1 o djevojčici iz Kaknja: Došao sam na kraju kada je stigla i hitna

Slatka-Tajna.Eu

Nakon potresne ispovijesti roditelja iz Kaknja čija kćerka se nalazi u teškom stanju u komi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon rutinskog operativnog zahvata obavljenog u privatnoj ordinaciji “Halimić”, u razgovoru za N1 doktor Benjamin Bejtović, koji je iznajmio prostor za operaciju podijelio je svoju stranu priče.

Djevojčica od dvije i po godine je imala spušten očni kapak te joj se nakon prve operacije rana inficirala što je zahtijevalo dodatni zahvat.

Doktorica Jasmina Halimić je preporučila roditeljima zahvat u privatnoj klinici. Bejtović, maksilofacijalni hirurg pojasnio je za N1 da je operacija rađena upravo u privatnoj ordinaciji Halimić. Prema njegovim riječima, u njihovom prostoru su dvije ordinacije.

U jednoj od ordinacija je rađena operacija djevojčice koja je završila u komi i na KCUS-u joj se bore za život.

“Operaciju su radile doktorice Nina Jovanović i Jasmina Halimić. Ovdje, u istoj zgradi na dva sprata, u našem prostoru su dvije ordinacije – registrovana oftalmološka ordinacija profesorice Halimić, koja je koristila operacionu salu pod zakup”, istakao je Bejtović.

Na pitanje šta se dogodilo tokom operacije djevočice, kćerke Murisa i Amire Gadžur iz Kaknja, doktor nije znao jer tada nije bio prisutan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ja sam došao na kraju kada je i Hitna pomoć stigla. Tužilac je bio na mjestu događaja zajedno sa krim tehnikom i izuzeo sve što je potrebno. Bilo je njih devetero. Na zahtjev doktora Suada Rožajca, izuzeli su sve, čak i smeće koje je bilo. Zna se šta se u takvim slučajevima radi. Danas je došao i nalog za izuzimanje četverosatnog videonadzora, to sve ide tim tokom. Tužilac je čekao i anesteziologa i operatera da daju izjavu”, pojasnio je Bejtović.

Bejtovića smo pitali i za komentar o privatnoj ordinaciji za anesteziju.

“Doktor Suad Rožajac je jedina legalna ordinacije opšte anestezije u kantonu, tu je sve regularno”, dodao je Bejtović.

Zanimljivo je i to da doktorica Jasmina Halimić ima još jednu oftalmološku ordinaciju u gradu, gdje radi sa doktoricom Ninom Jovanović.

O ovom slučaju smo kontaktirali i Tužilaštvo Kantona Sarajevu gdje su nam rekli da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MARINA MI JE PRED SMRT NAPISALA 3 PJESME! Seka Aleksić otvorila dušu

VLADA FBiH:UREDBA O DODJELI POMOĆI PRIVREDNIM DRUŠTVIMA OPRAVDALA NAMJENU