in

Razočaravajući početak za Sušića u Rusiji

Slatka-Tajna.Eu


Odigrao samo 49 minuta


Tino Sven Sušić (29) napustio je FK Sarajevo u augustu ove godine nakon izuzetno razočaravajućeg perioda na Koševu.


Foto – PFC Kuban




Navijači Bordo tima sa pravom su bili ljuti na Sušića koji je trebao biti veliko pojačanje za klub, ali on za godinu i po nije pokazao gotovo ništa.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sa Sušićem se 25. augusta raskinula saradnja i on je postao slobodan igrač, da bi početkom oktobra 29-godišnji vezista našao novi klub.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine skrasio se u ruskoj drugoj ligi i obukao je dres ekipe Kubana.

Međutim, početak za Sušića u Rusiji je izuzetno težak i on nije u prvom planu kod trenera ovog kluba, što govori statistika proteklih nešto više od mjesec dana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sušić šansu dobija sa klupe za rezerve, a ukupno je nastupio u četiri  prvenstvene utakmice i skupio je skromnih 49 minuta fudbala u ruskoj drugoj ligi. Pored toga, odigrao je i skromnih 10 minuta u utakmici ruskog Kupa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Interesantno je svakako da je Sušić šansu za igru dobijao većinom trenucima kada je trebalo juriti rezultat i igrao je u čak tri poraza svog tima od četiri utakmice u koliko je nastupio.

Sušićev problem je također što trener Kubana Robert Evdokimov igra poprilično defanzivan fudbal i često je u formacijama 5-4-1 ili 5-3-2 i za sada tu bh. veznjak nema previše prostora.

Kuban je nakon 21 odigranog kola u drugoj ligi u zoni ispadanja. Osvojili su 20 bodova i nalaze se na 17. mjestu koje vodi u niži rang.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Njemačka – obećana zemlja za fotelje iz BiH

BiH Court sentences organised crime figure Darko Elez to 15 years in prison