in

Povratak u školske klupe: Bosanska kuća u Birminghamu ponovno ispunjena radošću i dječjim glasovima

Slatka-Tajna.Eu

Učenici i nastavnici Bh. dopunske škole Birmingham vratili su se u novoj 2021./2022. školskoj godini u prostorije Bosanske kuće
– Nakon dugih 18 mjeseci, s nestrpljenjem smo iščekivali povratak učenika i nastavnika Bosanskohercegovačke dopunske škole Birmingham u školu. Prostorije Bosanske kuće ponovno su ispunjene radošću i dječjim glasovima, poruka je BH UK Networka, udruženja Bosanaca i Hercegovaca u Velikoj Britaniji, nakon što je u subotu počela nastava u bh. dopunskoj školi Birmingham.
Djeca u Bosanskoj kući u Birminghamu / BH UK Network

27 UČENIKA

Nastavnici i roditelji istaknuli su važnost povratka djece u školu, nadajući se da će to potrajati s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa. U subotu se na licima prisutnih mogla vidjeti radost zbog povratka, te da su djeca konačno uspjela vidjeti sve svoje prijatelje, što im je jako nedostajalo.

U subotu je počela nastava / BH UK Network

Održan je roditeljski sastanak i izvršen je upis učenika u novu školsku 2021./2022. godinu. Upisani su sljedeći učenici: Bolić Ajša, Halvadžić Lejla, Bešić Amna, Dergić Amila, Zlomužica Harun, Gološ Zara, Imamović Kerim, Bolić Ćazim, Musić Rasim, Solaković Jasmina, Gološ Ishak, Durmišević Amila, Moro Francesca, Moro Stella, Hadžović Tara Fawzi Mae, Sadić Ariyan, Bahtagić Neyla, Halilović Selma, Smajlović Belma, Halvadžić Aldino, Gazibegović Alem, Dautović Leila, Hanić Ella, Dergić Hana, Gazibegović Adin i Ayla Pezerović.


Nastavnici i roditelji se nadaju da će povratak u školske klupe potrajati / BH UK Network

Na roditeljskom sastanku nastavnici su upoznali roditelje sa planiranim aktivnostima u Bosanskoj kući. Odabrani koordinatori za ovu školsku godinu su Šemsa Zlomužica i Dževdana Gološ.

Nastavnici koji će ove školske godine podučavati djecu su Azra Bašić, Emir Bolić, Alma Aganović i Eldina Bolić. Vjeronauci su Mersad Krnjić i Dedić Ada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Djeca sretna zbog ponovnog susreta s prijateljima / BH UK Network

FOLKLOR U BIRMINGHAMU

Folklorna sekcija nastavlja s radom. Nažalost, zbog trenutne zdravstvene situacije odsutna je instruktorica folklora Fahira Hasedžić. No, to je motiviralo njene učenice koje su završile bh. dopunsku školu Birmingham, da dođu i podrže rad folklorne sekcije.


Predstavljene su planirane aktivnosti / BH UK Network

– Možemo samo reći da smo jako ponosni na dragu Fahiru i njene učenike koji daju sve od sebe da se folklor u prostorijama Bosanske kuće održi. Djevojke koje su došle i predavale folklor su sjajno odradile svoj prvi sat. Veliko hvala Amini Mekić, Emini Bolić, Elmi Bešić, Hani Cerić, Nejri Gazibegović, Elmi Durmišević i Sabaheti Forić koji će dati sve od sebe da svoje znanje prenesu na novu generaciju, ističu iz Udruge.


Druženje je nastavljeno uz ćevape i deserte / BH UK Network

Nakon roditeljskog sastanka, nastavljeno je druženje uz ćevape i slatkiše koje je osigurala bh. asocijacija Birmingham.

Izvor: MojaBiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“ŠEHEREZADO”, NOVA PESMA COLLAPSE BENDA! (VIDEO) | Balkan Stars

Odaberite jesen uz Dr. Oetker – ispunite dom mirisom svježih delicija