in

Odložen maraton u Šangaju

Slatka-Tajna.Eu

Šangajski maraton, koji je trebalo da se održi 28. novembra, odložen je zbog blagog porasta broja zaraženih virusom korona, saopštili su organizatori.

 

Prema današnjim podacima, u Kini su zabilježena 54 nova slučaja zaraze, ali kineske vlasti slijede politiku nulte tolerancije kontaminacije, tri mjeseca uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

“Izabrali smo da budemo oprezni, da nam zdravlje i bezbjednost trkača i gradjana budu prioritet”, naveli su organizatori u saopštenju.

Novi termin biće naknadno objavljen. Prethodno su otkazani maratoni u Pekingu i Vuhanu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Organizatori Zimskih igara saopštili su prošlog mjeseca da je virus korona najveći izazov u pripremi takmičenja, a kineske vlasti su učinile sve da iskorijene novo izbijanje zaraze.

Šangajski Diznilend je zatvoren 1. novembra, nakon što je otkriven pozitivan rezultat na testiranju bivšeg posjetioca, a milioni Kineza stavljeni su u karantin.

Zimske olimpijske igre održaće se od 4. do 20. februara, uz učešće 2.900 sportista, koji će morati da budu potpuno vakcinisani ili da borave u obaveznom karantinu 21 dan po dolasku u Kinu, prenosi B92.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kolaboracije struke i akademske zajednice iz dijaspore

Vakcine propadaju, samo 20 posto vakcinisanih u BiH