in

Escobar: Poslije 20 godina u BiH vidimo izuzetan napredak / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Twitter / Gabriel Escobar u BiH

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Escobar izjavio je kako je njegova zemlja spremna učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh Bosne i Hercegovine.

Na službenom Twitter profilu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu objavljena je Escobarova video poruka u povodu završetka njegove posjete Bosni i Hercegovini.

U poruci je istaknuo da dok završava prvi dio njegove posjete Bosni i Hercegovini, “želim građanima zahvaliti na toploj dobrodošlici”.

“Želim reći da poslije 20 godina uočavam da je u zemlji postignut izuzetan napredak te da je Daytonski mirovni sporazum još uvijek vrlo važan dio naše vanjske politike”, poručio je Escobar te nastavio:

“Nudimo naše partnerstvo, naše garancije sigurnosti, pomoć za razvoj i naše obećanje da pomognemo da ova zemlja bude ekonomski održiva. Spremni smo raditi kroz dijalog, ali ako bude nužno, spremni smo učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh ove zemlje.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuEscobar je istaknuo kako se nada da će tijekom sljedećeg dijela svoje posjete u ovu regiju donijeti više napretka.

“Nadam se da ću građane ove zemlje ponovo uskoro posjetiti te da ću to činiti vrlo često”, zaključio je Escobar.

On je održao brojne sastanke, a jedan od njih je i s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Povodom toga, oglasilo se i Veleposlanstvo SAD-a na službenom Twitter profilu.

“Zadovoljstvo je bilo imati priliku razgovarati s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o našoj zajedničkoj opredijeljenosti za obranu Datonskog mirovnog sporazuma i donošenje veće funkcionalnosti u BiH”, napisali su iz Veleposlanstva. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DRAMA U DOBOJU: Nepoznati muškarac ušao u Dom zdravlja sa bombom, veliki broj policijskih ekipa na terenu (FOTO, VIDEO)

Očekivani ekonomski rast u Njemačkoj smanjen na 2,7 posto