in

PORODIČNA TRADICIJA: Edy Hadžiahmetović objavio debitantski singl „Duboko u noć“

Slatka-Tajna.Eu

Osamnaestogodišnji Edy Hadžiahmetović iz Bugojna nastavio je muzičku tradiciju svoje porodice i objavio je debitantsku pjesmu “Duboko u noć”.Talentovani pjevač sin je Mirze Hadžiahmetovića, vlasnika muzičkog studija “Hazard”, u kojem je posljednjih desetak godina nastao veliki broj pjesama narodne i zabavne muzike.

Edy je ovu pjesmu snimio u duetu sa Ivon Lončar, koja živi u Njemačkoj, a čija je majka porijeklom iz Bugojna.

– Drago mi je što nastavljam porodičnu tradiciju, a posebno što sam već prvom pjesmom skrenuo pažnju na sebe. “Duboko u noć” trebao sam objaviti za 18. rođendan, ali je sve malo prolongirano zbog koronavirusa. Prve reakcije na pjesmu su odlične. Ništa ne bi bilo moguće bez brojne ekipe koja je učestvovala u realizaciji pjesme. Tekst sam zajedničkim snagama uradio sa Ivon i Muharemom Hamzakadićem, dok sam svoj majstor bio kada je u pitanju aranžman. Video je djelo ekipe New Era iz Zenice – kaže Hadžiahmetović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuEdy je zahvalan na podršci starijih kolega iz cijele BiH.

– Spot za pjesmu “Duboko u noć” postavljen je na YouTube kanalu “Imperia” čiji su vlasnici Jala Brat i Buba Corelli. Nije mala stvar kada te podržavaju najpopularniji reperi na Balkanu. Velike zasluge za to ima i Arman Fejzić koji preko svoje agencije EMDC Network sarađuje sa najpopularnijim pjevačima u regionu među kojima su Jala Brat i Buba Corelli – kaže Hadžiahmetović koji je završio osnovnu muzičku školu, a pored klavira u slobodno vrijeme svira gitaru.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Belgrade police guarding the Ratko Mladic mural

“Prijetnje u BiH treba shvatiti ozbiljno, ovlasti OHR-a koristiti u punom kapacitetu!