in

Nastavlja se potraga za nestalim radnicima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix.ba / Nastavlja se potraga za nestalim radnicima

Potraga za dvojicom turskih državljana, koji su jučer upali u rijeku Bosnu dok su osiguravali radove na dionici Koridora 5C, nastavlja se danas od ranih jutarnjih sati.

Kako su za Klix rekli iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u potrazi će, osim pripadnika MUP-a ZDK sudjelovati i Gorska služba spašavanja, a očekuje se da će im se pridružiti i mještani Topčić Polja, Golubinje i drugih naselja u blizini.

Radi se o radnicima srednje životne dobi, a zapovjednik Specijalne jedinice MUP-a ZDK Ramo Suljić je nakon sinoćnje aktivnosti policijskih službenika kazao da nije pronađen niti jedan trag.

Danas će na mjestu nesreće početi i uviđaj kojim će rukovoditi dežurni kantonalni tužitelj, a očekuje se i dolazak nadzornika radova na ovoj poddionici autoceste.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovo nije prvi put da se na gradilištu autoputa oko Zenice događa nesreća u kojoj radnici ispadaju iz korpi koje ih prevoze, ali je prva u kojoj se dogodila ova tragedija.

Potraga za radnicima koji su upali u rijeku Bosnu će zbog loših uvjeta biti obustavljena do sutra

Podsjećamo, jučer oko 14 sati dvojica radnika turske kompanije “Cengiz Insaat”, koji su radili na dionici Koridora 5C u mjestu Topčić Polje, ispali su iz krana i upali u rijeku Bosnu.

Odmah je pokrenuta opsežna potraga, no nažalost, bez rezultata. Potraga je zbog loših vremenskih uvjeta bila obustavljena sinoć.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZAPROŠENA MAJA MARINKOVIĆ: Mladoženja najavio svadbu, a Janjušu poručio da može da bude kum

Nesuđeni bh. reprezentativac: Matković izdominirao, pa izabran za igrača kola