in

Još jedan “bijeg” kod susjeda? Našao se na spisku selektora BiH, a želi igrati samo za Hrvatsku

Slatka-Tajna.Eu

Čeka se konačna odluka

Da sportisti rođeni u BiH odluče igrati za Hrvatsku ili Srbiju nije nikakva novost, već nešto na što su selektori bh. selekcija i sportski radnici u našoj zemlji navikli. 




A. Čaušević


Posljednji primjer će vjerovatno biti Karlo Matković, 20-godišnji Livnjak koji se našao na spisku selektora košarkaške reprezentacije BiH, Vedrana Bosnića.

Ovaj Livnjak trenutno nastupa za Megu iz Beograda, a za vikend je odigrao maestralnu partiju protiv Budućnosti sa double-double učinkom od 26 poena i 12 skokova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dan nakon sjajne partije Matković je dobio i pažnju medija kod naših zapadnih komšija koji tvrde da svim srcem želi igrati za Hrvatsku.

“Trenutano se nalazi na popisu reprezentacije BiH, ali kako se može saznati Matković ne namjerava igrati za BiH, već samo za Hrvatsku. Međutim, da bi se to dogodilo, FIBA je tako poručila i ne želi tu arbitrirati, moraju se dogovoriti košarkaški savezi Hrvatske i BiH”, pišu Sportske novosti.

Matković je prije Mege igrao za Cedevitu, a u dosadašnjem dijelu sezone 208 centimetara visoki centar u prosjeku bilježi 6.1 poena i 2.2 skokova.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zoom Wellness – CopperZen Compression Socks

SDP i Socijaldemokrati pri kraju dogovora o raspodjeli mjesta u odborima