in

AS doo Jelah halal certificiran

Slatka-Tajna.Eu

AS Holding vodeća je grupacija iz oblasti prehrambene industrije sa najvećim brojem halal certificiranih proizvoda i kompanija. Do sada je halal certificirano sedam kompanija koje na tržište svakodnevno plasiraju oko 15 posto ukupne proizvodnje halal proizvoda na našem tržištu.

Kompanija AS doo Jelah sedma je po redu iz grupacije AS Holding koja je uspješno okončala proces halal certificiranja po zahtjevima halal standrada. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju kakaa, čokolade, konditorskih, pak i praškastih proizvoda, pogoni za preradu kafe i čaja. Halal potrošačima je dostupno 145 halal proizvoda koji se plasiraju na domaćem i inostranom tržištu.

„Halal standard i samo certificiranje naših proizvoda nam omogućava otvaranje novih tržišta, stvara konkurentnost i sigurnost za konzumente. U svijetu je sve više potrošača koji prate da li su proizvodi Halal certificirani, a AS doo kao lider u proizvodnji čajnih keksova i petita želi biti prepoznatljiv po novim vrijednostima“ , ističe Emir Hamzagić, direktor proizvodnje AS doo.

Prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga, kazala je da certificiranjem još jedne  članice AS Holdinga kao najveće prehrambene grupacije u BiH, u skladu sa zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010, grupacija ukupno broji  1.338  halal proizvoda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Našim potrošačima, kako u BH, dijaspori, EU, ciljanim tržištima, isporučujemo zavidan i raznovrstan  asortiman tradicionalnih, zdravstveno sigurnih i kvalitetnih halal proizvoda. Naš je imperativ zadovoljiti želje i potrebe i najzahtjevnijih potrošača sa svih aspekata i faktora kvaliteta”, dodaje Semić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Efekti Escobarove posjete Bosni i Hercegovini

TRUDNIČKI STOMAK U PRVOM PLANU! Maja Berović pokazala kako provodi vrijeme od kad je u drugom stanju!