in

Zaglavio je u živoj ogradi u nabujaloj rijeci na Ilidži, a onda je naišao momak i spasio nemoćnog psa!

Slatka-Tajna.Eu

Hrabri Sarajlija Amar Demšulov je spasio psa koji je zaglavio u živoj ogradi gušeći se pod velikim nanosima vode na Ilidži.

Demšulov je za Klix.ba ispričao kako je sa balkona kuće uočio psa koji se gušio u vodi te kako je odmah istrčao da pomogne ugroženoj životinji.
“Komšija ga je pustio sa lanca da se sam bori, a pas je zaglavio u živoj ogradi.

Struja rijeke je bila nevjerovatno brza, a pas se borio posljednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem vešu i probijao se kroz vodu kako bih ga spasio. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo ga uspjeli spasiti, nahraniti i prenijeti na sigurno”, rekao je Demšulov.

Ovo nije jedini ovakav slučaj koji se desio u posljednjih nekoliko dana, a kroz koji smo imali priliku svjedočiti velikoj humanosti naših sugrađana.

Podsjetimo da je nekoliko građana već spasilo ugrožene životinje od poplava koje su ove sedmice pogodile brojne dijelove BiH, a posebno se izdvaja akcija pripadnika FUCZ-a, koji su ranije ove sedmice od utapanja spasili nekoliko životinja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuObilne padavine stvorile su velike probleme za mještane Ilidže i okolnih naselja, gdje su se rijeke Željeznica i Bosna izlile iz svojih korita i poplavile ova područja stvarajući veliku materijalnu štetu na automobilima, kućama i zgradama. Srećom, voda se danas povukla i građani već rade na saniranju štete.

Pogledajte snimak.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nokia T20 Android tablet-svestran i pouzdan

Bosanski lokumi na starinski način