in

Policija pojačano nadzire promet; Ulovili rekordera s 4,27 promila

Slatka-Tajna.Eu

Marijan Grmovšek, PU krapinsko-zagorska

Foto: HTV / HRT

Uoči blagdana svetog Martina, vinskog sveca koji prema legendi krsti mošt i pretvara ga u mlado vino. Policija od ovog do sljedećeg vikenda pojačano nadzire promet i kontrolira prisutnost alkohola u krvi vozača. 

Nismo zadovoljni na koji način se vozači u našoj županiji pridržavaju propisa i nisu čuli naše apele koje smo upućivali prethodnih dana. Naime, mi smo u posljednja dva dana alkotestirali 90 vozača, od kojih je čak 20 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija koju smo izmjerili je bila 2,13, a prije desetak dana imali smo i rekordera s 4,27 promila, riječ je o vozaču iz Ludbrega. To su koncentracije kod kojih su vozači apsolutno nesposobni za vožnju, a može nastupiti i smrt osobe rekao je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

– U dane vikenda imamo pojačani broj patrola, imat ćemo dovoljno patrola da pokrijemo sve najugroženije dijelove ceste, dodao je.

U prva dva dana akcije u Krapinsko-zagorskoj županiji, od 94 testiranih vozača, 15 ih je bilo pod utjecajem alkohola.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Od toga je najveća koncentracija alkohola bila 2,19, a vozač je i sudjelovao u prometnoj nesreći kojoj je uzrok slijetanje s ceste, odnosno neprilagođena brzina. Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, kazao je Marijan Grmovšek, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, PU krapinsko-zagorska.

Anketirani građani poručuju – najbolje ne voziti kad se pije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zmajice se okupile u Sarajevu

“Nema mi smisla da Messi koji je povrijeđen dobije poziv selektora, FIFA to mora da riješi”