in

“Otvorena je mogućnost da Milorad Dodik povuče odluke koje je donio!”

Slatka-Tajna.Eu

“Imao sam produktivan sastanak sa Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio”, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Escobar se susreo sa trojicom članova Predsjedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i s članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima.

“Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona je da rata neće biti”, kazao je on te naveo kako se osim ovoga razgovaralo i on ekonomskim pitanjima.

Po njegovim riječima, druga stvar o kojoj je došao da razgovara ovdje je nevjerovatan ekonomski potencijal koji Balkan posjeduje, istaknuvši da je Balkan najbrže rastući dio Evrope u ovom trenutku.

“Upravo radi ovog nevjerovatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne dijeli sve parametre tog rasta, ali upravo radi tog velikog rasta u regionu je razlog što ćete biti potrebni Evropi”, kazao je Eskobar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

“Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS, ali i one koje je najavio da će uraditi”, izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak povjerenja kod investitora da bi ovdje investirali – prenio je Klix.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HTI Sedmice – Lejla Čaušević Karačić „Do sna“ – Hayat Production

Četiri savjeta da orhideje opstanu tokom zime