in

Marinko Rokvić biće sahranjen pored njega: Potresna priča o pjevačevoj teškoj prošlosti ledi krv u žilama

Slatka-Tajna.Eu

Pevač Marinko Rokvić preminuo je iznenada u subotu nakon duge i teške bolesti, a biće sahranjen u četvrtak, 11. novembra u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju, a opelo će se održati u 14.30.

Podsetimo, Marinko je preminuo od posledica duge i teške bolesti kancera pankreasa, a njegova želja bila je da se o tome ne komentariše u javnosti, što su oni i ispoštovali. Njegova supruga Slavica je sve vreme bila pored pevača, sve do poslednjeg dana, a on je želeo da izdahne u porodičnoj kući na Koštunjaku, što mu je i ispunjeno.

Marinko će biti sahranjen na istom mestu gde i njegov otac, a malo ko zna da je otac Marinka Rokvića nastradao tokom rata u Bosni i Hercegovini, a jednom prilikom pevač je otvorio dušu i priznao sve o gubitku.

– Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu – rekao je Marinko u emisiji “Balkanskom ulicom”.

– Posle godinu i po dana traganja, bilo je raznih priča, telefoni nisu radili, preko radio amatera sam stupio u vezu sa familijom i prijateljima, pitao da li je kod njih, tražio ga. Pričalo se, te u logoru je, te zarobljen. Molio sam se samo da je živ. Ali nažalost posle godinu i po dana otišli smo na prepoznavanje, bila je neka zajednička grobnica. Preko odeće smo saznali, bila je tu lična karta. Nebitno je sad ko je to uradio. Možda sam i znao, ali je sada nebitno – rekao je pevač tada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










kurir.rs/objektiv


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zavirite u Versajski dvorac i uživajte u prizorima

Asvel oslabljen dolazi Zvezdi na noge