in

“Sadržajan razgovor sa Dodikom o situaciji u BiH”

Slatka-Tajna.Eu

Iako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik planira da ruši institucije BiH, sa njim se sastaje premijer Slovenije Janez Janša i još šalje ovakve poruke.

Sramno, u najmanju ruku.

Nakon radne večere člana Predsjedništva BiH i premijera Slovenije Janeza Janše, na Twitteru se oglasio upravo Janša i kratko naveo o čemu je razgovarao sa Dodikom.

Janša je naveo da je sa Dodikom imao sadržajni razgovor o situaciji u BiH.

“Teritorijalni integritet i poštovanje postojećeg ustavnog poretka, vodeći računa o istim pravilima za sve, temelj za suživot njenih naroda i rješavanje trenutnih dilema. Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u #EU“, naveo je Janša na Twitteru, ne navodeći uopšte ništa o prijetnjama Milorada Dodika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, Dodikov sastanak sa Janšom dolazi nakon posjete mađarskog premijera Viktora Orbana sa kojim se jučer Dodik sastao u Laktašima.

Ranije je rečeno da je član Predsjedništva Milorad Dodik upoznao slovenačkog premijera o opredijeljenosti “RSza očuvanje Dejtonskog sporazuma i vraćanja nadležnosti koje su u skladu sa ovim sporazumom i Ustavom BiH”.

Nakon jučerašnje posjete mađarskog premijera Viktora Orbana RS, član Predsjedništva kako kaže nastavlja “živu diplomatsku aktivnost i međunarodnu komunikaciju kako bi upoznao zvaničnike o opredijeljenosti RS da vrati ono što joj pripada i da pri tome ne planira da prekrši Ustav, zakon ili teritorijalni integritet BiH”, navedeno je iako to nema nikakve veze sa stvarnošću niti zakonima i Ustavom Bosne i Hercegovine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon besplatnog ljetovanja u Turskoj, odlučili podijeliti 50 posto profita sa radnicima u budućnosti

Kako da lice ostane svježe tokom cijele nedjelje