in

Ohrabrujuća imenovanja zvaničnika SAD za Balkan

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednica Nacionalnog komiteta za američku vanjsku politiku Susan Elliott veoma je ohrabrena činjenicom da su američki predsjednik Joe Biden i državni sekretar Antony Blinken izabrali ljude kao Matthew Palmer i Jim O’Brian koji poznaju regiju zapadnog Balkana, a i sam predsjednik Biden također poznaje regiju.

– To je veom ohrabrujući znak – izjavila je ona novinarima nakon što je bila jedan od govornika na panelu posvećenom zapadnom Balkanu u okviru 8. Globalnog Baku foruma, javlja izvještač Fene iz Bakua.

Iako je na panelu izražen pesimizam u vezi sa evropskom perspektivom regiona, Elliott kaže da su se svi lideri složili da je važno da zapadni Balkan bude integriran u Evropu i transatlantske odnose.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Mislim da nije samo na tim zeljama, nego i na članicama Evropske unije i Sjedinjenim Državama da rade zajedno kako bi pomogli zemljama zapadnog Balkana da postanu članice EU i transatlantskog savezništva – zaključila je.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ceca vidno izrevoltirana napustila studio usred emisije: Ražnatovićki pukao film, zakrvila sa Milijem, u bijesu se okrenula i otišla

Sviđa li vam se stil pjevačice Senidah? Pogledajte njene nesvakidašnje kombinacije