in

Kako da lice ostane svježe tokom cijele nedjelje

Slatka-Tajna.Eu

Pekarski i pivski kvasac bogat je vitaminima B grupe, kao što su vitamini B1, B2, B6 i B12. Oni su veoma značajni za pravilan rad čitavog organizma, a posebno kože. Njihov nedostatak u ishrani, odražava se na skoro sve procese u organizmu.

Čuli ste možda da je dobar savjet onima koji imaju manjak ovih vitamina u tijelu da povremeno razmute malo parče kvasca u vodi i popiju, kako bi nadoknadili njihov nedostatak. Kako ukus nije prijatan, uvijek možete da se oslonite na suplemente i dodatke ishrani, ali ovo je prirodna zamjena.

Kvasac nije bogat samo vitaminima, već i mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor. Ima i esencijalnih aminokiselina, a možemo izdvojiti inozitol i p-aminobenzojevu kiselinu, ali njih ima u nešto manjoj mjeri.

Priprema maske za lice sa kvascem

Kockicu kvasca, najprije je potrebno da je izmrvite viljuškom u nekoj manjoj činiji. Ako vam teže ide, odmah na početku možete dodati jednu kašiku mlake vode. Po potrebi dodaćete još jednu- dvije kašike mlake vode da biste dobili tečnu smjesu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kvasac je uvijek potrebno nečim razrediti, da biste dobili tečnu masu. U ovom slučaju, pazite da ne pretjerate sa vodom, jer ne bi trebalo ni da smjesa bude mnogo rijetka. Razređujete dok ne dobijete masu poput gline. Kada ste umutili kvasac, možete početi sa nanošenjem na kožu lica i vrata.

Masku od kvasca uvijek nanosite prstima, jer je tako najlakše. Prethodno uvijek dobro umijte lice, kako biste upili sve hranjive sastojke iz maske. Odmah po nanošenju, primjetićete da se maska na licu steže i suši. Sačekajte nekih pola sata, pa mlakom vodom uklonite  sa lica.

(Magazin Novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Sadržajan razgovor sa Dodikom o situaciji u BiH”

PRIRODNA LJEPOTICA: Fotografija Tanje Bošković stara 40 godina napravila pometnju na mrežama