in

“Bolje si od mene razumio zašto je sve u našem svijetu prolazno”

Slatka-Tajna.Eu

Čedomir Jovanović, srbijanski političar i predsjednik Liberalno-demokratske partije na Facebooku se oprostio od Muamera Zukorlića koji je jučer preminuo.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

– Bolje si od mene razumio zašto je sve u našem svijetu prolazno. Za tebe je to Božja volja i tako si govorio, radio, drugima tumačio i učio ih da sa svojom sudbinom žive.

Sve naše borbe, sve pobjede i svi porazi, sav nemir i brige, sreća i tuga, bliskost i razlike, zapravo čitav naš život u svakoj sekundi sada je samo tuga zbog tvog odlaska. Nađi svoj mir i spokoj u vječnosti koja si postao – napisao je Jovanović.

Muamer Zukorlić bit će sahranjen danas u svom rodnom selu Orlju kod Tutina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuGrad Novi Pazar donio je odluku da 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića. Općina Sjenica proglasila je trodnevnu žalost, a dani žalosti u ovoj općini su nedjelja, ponedjeljak i utorak, od 7. do 9. novembra.

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Islamski fakultet, odsjek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u ljeto 1993. god.

Za prvog predsjednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.

Na Objediniteljskom Saboru Islamske zajednice u Srbiji 27. marta 2007. god. izabran je za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i glavnog muftiju, da bi u julu 2008. god. na izborima u Islamskoj zajednici bio ponovo izabran za njenog poglavara.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hajduku prvi put u 110-godišnjoj povijesti sudila žena / Bljesak.info

Grčevi u nogama koje ne smijete da ignorišete