in

Biden: Infrastrukturni paket veliki korak

Slatka-Tajna.Eu

Američki predsjednik Joe Biden pozdravio je donošenje infrastrukturnog paketa vrijednog bilion dolara koji je u prošao u Kongresu, rekavši da se radi o velikom koraku za naciju kakav se donosi “jednom u generaciji”.
Prijedlog tog zakona o sredstvima za infrastrukturne projekte sada ide u ruke predsjedniku Bidenu koji će ga svojim potpisom pretvoriti u zakon.

Biden je rekao da će “uskoro” potpisati zakon na formalnoj ceremoniji na kojoj će se staviti naglasak na sve ljude koji su na njemu radili, demokrate i republikance.

Donošenje infrastrukturnog plana je historijska investicija, poput izgradnje autoputeva u prošlom stoljeću ili transkontinentalne željeznice stoljeće ranije, smatra predsjednik.

Ali ono također pokazuje da Biden ispunjava jedno od predizbornih obećanja – da kao osoba s decenijama iskustva u Washingtonu može postići kompromis i vratiti normalnost u zemlju paraliziranu dvostranačkim prepirkama, ocjenjuje agencija dpa.

Nakon cjelodnevne rasprave, američki demokrati su  prevladali podjele između progresivaca i centrista u Kongresu kako bi izglasali paket vrijedan 1000 milijardi dolara koji se odnosi na autoceste, širokopojasni internet i druga infrastrukturna poboljšanja.

Glasanje 228 naprema 206 glasova značajan je napredak za Bidenove demokrate, koji su se mjesecima svađali po pitanju ambicioznih zakona o potrošnji koji čine najveći dio domaće agende.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bidenova administracija će sada nadgledati najveće poboljšanje američkih cesta, željeznica i druge prijevozne infrastrukture u generaciji, što bi trebalo stvoriti nova radna mjesta i pojačati američku konkurentnost.

Demokrati imaju još posla po pitanju drugog dijela Bidenovog domaćeg programa: veliko širenje mreže socijalne sigurnosti i programe koji se bore s klimatskim promjenama.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Copywriter Brain Massive Value Program

U ponedjeljak česta kiša, ponegdje i obilnija, uz nevrijeme, bura jača