in

Vukovarski toranj, ruševina koja danas stvara dobit

Slatka-Tajna.Eu

Obilazak Vukovarskog tornja

Foto: HRT / HTV

Prošlo je godinu dana otkako je Vukovarski vodotoranj, simbol otpora agresoru u Domovinskom ratu, otvorio svoja vrata posjetiteljima. U tom ga je razdoblju posjetilo više od 80 tisuća ljudi. Gradonačelnik Ivan Penava rekao je da je ruševina pretvorena u svjetsku atrakciju na koju smo ponosni i koja stvara dobit.

– Mislim da smo iz grada Vukovara poslali jedan izuzetno dobar primjer kako doista Vukovar može biti svjetionik cijeloj Hrvatskoj. I kako po uzoru na ovaj objekt Hrvatska može daleko bolje i daleko više, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

Željko Prigorac, hrvatski branitelj iz općine Lasinja poručio je kako su mu emocije prelivene. Vidi se, kaže što je napravio, ali i ljepota koja se ovdje napravila. 

– Danas 23 obitelji u Vukovaru imaju osiguranu egzistenciju zahvaljujući ovom projektu”, rekao je direktor “Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskoga zajedništva” Darijan Zeko dodajući kako će Vodotoranj za posjetitelje biti otvoren i 18. studenog na 30. obljetnicu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Radovi na obnovi Vodotornja, izgrađenog još 1968. godine i visokog 50 metara, započeli su u svibnju 2017. godine, a svečano je otvoren 30. listopada 2020. godine. Obnova je koštala 46 milijuna kuna od kojih je 39 milijuna kuna prikupljeno donacijama. Sa čak 640 vidljivih ratnih rana, vukovarski Vodotoranj jedan je od najprepoznatljivijih simbola stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crnogorac od 100 miliona eura u prvom timu Barcelone

Tastatura koja olakšava pisanje na različitim jezicima