in

VIDEO Vapaj četvorice svećenika u istini i ljubavi / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Don Jozo Mužić, Dražen Marija Vargašević, karmelićanin, fr. Nikola Leopold Noso i fra Mario Knezović uputili su vapaj u ljubavi i bratskoj istini. Ističu da žele biti podrška svojim poglavarima kako bi našli najbolji model snalaženja u ovome izazovnom vremenu.

Ovim video i pisanim porukama svećenici žele dati doprinos istini, poštivanju savjesti i autentičnoj slobodi – u ljubavi, odgovornosti i poštovanju prema svakom čovjeku i u sinovskoj odanosti Crkvi i njezinim poglavarima.

Kao svoj doprinos svećenici nude plod osobnog istraživanja i svjedočenja i pozivaju na argumentirani dobronamjerni dijalog.

Prilozi odražavaju i uzajamni dijalog autora u njihovoj različitosti te ne predstavljaju njihovu zajedničku izjavu. Svaki od svećenika govori i piše u svoje ime.

Autori vjeruju da istina – povezana s ljubavlju – ima snagu oslobođenja i da je ključna za izlaz iz velikih prijetnji čovjekovu dostojanstvu – na opće dobro društva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Svećenici žele izraziti duhovnu blizinu svima koji ju traže i trebaju, svima koji tjelesno, moralno i duhovno trpe i svojim razumijevanjem i blizinom potvrditi da su svećenici uzeti od ljudi i pozvani biti za ljude.

Sastavni dio video priloga su pisani tekstovi koji podrobnije i uz bilješke razlažu teme, a nalaze se na mrežnoj/internet stranici: www.fratar.net

Svećenici koji izlaze u javnost ničim ne žele poticati podjele, sijati razdor, prijepore ili prozivati ili osuđivati bilo koga.

Autori svoje priloge ne smatraju potpunim i konačnim analizama slojevitih tema o kojima je riječ. I dalje će biti dio novih spoznaja i otvoreni dijalogu sa strukom.

U izjavi pojedinačno sudjeluju:

  1. Prof. dr. don Jozo Mužić, svećenik, doktor filozofije i doktor moralne teologije. Redovni profesor u trajnom zvanju na KBF-u u Splitu. Upravitelj crkve sv. Filipa Neria u Splitu.
  2. Dr. br. Dražen Marija Vargašević, karmelićanin, svećenik, doktor filozofije, supokretač Karmela Božjeg Milosrđa, župni upravitelj, Pustinjački samostan sv. o. Josipa na Pelješcu
  3. Fr. Nikola Leopold Noso, dr. medicine, dominikanac, svećenik, liječnik, djeluje u samostanu sv. Jeronima u Rijeci.
  4. Dr. fra Mario Knezović, franjevac, svećenik, župnik, radijski urednik, doktor komunikologije-odnosa s javnošću, sveučilišni predavač. Djeluje na Kočerinu i Međugorju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Problem privrednika prekomjeran uvoz i skok cijena baznih sirovina

‘SB’ NA LICU MJESTA: Sarajevsko naselje Rajlovac i dalje pod vodom, pogledajte detalje…(FOTO)