in

Nije pixie, a nije ni bob: Nova hit frizura “bixie” oduševljava zbog chic izgleda i lakog održavanja

Slatka-Tajna.Eu
Nije pixie, a nije ni bob, već je – bixie. Upravo je to najnoviji trend po pitanju frizura za kratku kosu ove sezone, a predstavlja vrlo chic i elegantan spoj dvije frizure koji će vas oduševiti

Najnoviji trend frizura za kratku kosu dokazuje da stroge granice po pitanju beauty trendova i nisu tako važne, te da neodređenost ima i dobre strane.

Upravo je miješanje dva trenda po pitanju kratkih frizura kreiralo nevjerojatno genijalnu i elegantnu frizuru koja će biti vrlo poželjna narednih mjeseci.

Riječ je o bixie frizuri, a već kako već i samo ime otkriva, ova frizura spoj je pixie stila šišanja i boba. Kod oblikovanja bixija kosa je kratko ošišana, ali ima ostavljene duže i prozračne pramenove, posebno na vratu i iznad ušiju. Gornji dio kose ostavljen je nešto duljim nego kod klasičnog pixie i stepenastog šišanja. Rezultat toga je gubitak strogoće i kompaktnosti koji su karakteristični za klasičan bob.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Velike prednost bixija je što laska gotovo svakoj strukturi kose. Tanka kosa djeluje punije i gušće, a posebno je naglašen volumen kose. Osim toga ova kratka frizura s istaknutim pramenovima odlično izgleda u svakoj boji, a vrlo je laka za održavanje – dovoljno je ujutr malo oblikovati uvojke, a pomalo ‘neuredan’ izgled itekako je poželjan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Team Ashley Judd (@ashleyjuddsteam)

Bixie izgledom neodoljivo podsjeća na frizure koje su bile veliki trend 90-ih i 2000-ih, kratku kosu furale su brojne glumice poput Meg Ryan, Winone Ryder, Ashley Judd i Drew Barrymore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Winona Ryder (@winonaryderofficial)

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bixie je super svestrana, efektna i prilagodljiva frizura, a može se nositi u ravnoj ili kovrčavoj varijanti. Šiške pak određuju hoće li bixie izgledati romantično, razigrano, kul ili oštro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌸

Drew Barrymore Daisy🌸 (@drewbarrymoredaisy)

Ova frizura zasigurno će steći popriličnu popularnost narednih mjeseci, a tu su još dvije prednosti koje ćete posebno cijeniti za vrijeme zimskog perioda: kosa je duža nego kod pixie frizure pa ne morate brinuti o smrzavanju, a na vratu nema duge kose koja tako smeta kada nosimo šešir ili kapu.

Izvor: tportal.hr

(Z. T.)

The post Nije pixie, a nije ni bob: Nova hit frizura “bixie” oduševljava zbog chic izgleda i lakog održavanja appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M17 kod Maglaja: Četiri osobe povrijeđene

Barcelona razbila Celtu u prvih 45 minuta, vodila 3:0, pa doživjela neviđeni šok