in

Dok poplave uništavaju, Civilna zaštita RS vježba u Srbiji

Slatka-Tajna.Eu

Širom Srbije održava se vježba “Sistem 2021”. Kako je navedeno, riječ je o najvećoj vježbi u posljednjih 30 godina sa 8.000 učesnika timova civilnih zaštita.

Jedan dio vježbe zaštite i spašavanja održava se na obali rijeke Drine između Loznice i Zvornika a u kojoj je učestvuju i pripadnika Uprave civilne zaštite RS sa osam čamaca.

I ništa ne bi bilo čudno da građani manjeg bh. entiteta trenutno ne bore sa stvarnim poplavama.

Vanredna situacija proglašena je u Palama i Trnovu, poplave na području Istočnog Sarajeva ugrožavaju domaćinstva i saobraćajnice, a ugroženi su objekti i most na rijeci Željeznici u opštini Istočna Ilidža.

U naselju Vojkovići došlo je do odrona uz samu rijeku što ugrožava brojne objekte koji se tu nalaze.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da paradoks bude veći, premijer RS Radovan Višković koji se sa pripadnicima Civilne zaštite nalazi na zajedničkoj vježbi sa Srbijom, naložio je Civilnoj zaštiti i svim raspoloživim, nadležnim službama da se stave na raspolaganje opštinama u istočnom dijelu RS.

Cijelu situaciju je na sebi svojstven način prokomentirao i kolumnista Dragan Bursać.

– Čekaj čekaj, dok poplava nosi sve pred sobom, računajući i Vojkoviće u rs-u i ko zna šta sve ne, specijalizovane jedinice iz rs-a učestvuju u vježbi spasavanja u slučaju poplava u Srbiji??? Jel’ vi to mene zaje.avate???

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Centralna banka BiH: Korekcija stope naknade na sredstva iznad obavezne rezerve

Napravite neodoljivi kesten pire