in

Američka kompanija registrovala firmu u Banja Luci, traži lokaciju za proizvodnju

Slatka-Tajna.Eu

Američka kompanija „Bell International Laboratories”, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda i dezinfekcionih sredstava, osnovala je u Banjaluci istoimenu firmu koja bi iduće godine trebalo da počne sa radom.
Kako saznaje portal Capital, američka kompanija sa sjedištem u Mineapolisu prije 15-ak dana je registrovala firmu u Banja Luci, a njen direktor Vladimir Adamović za ovaj portal kaže da su trenutno u fazi traženja lokacije za objekat u kojem će pokrenuti proizvodnju.

Kazao je da je u opciji izgradnja sopstvene hale ili kupovina već postojeće.

„Pandemija virusa korona usporila je sve, pa tako i nas. Nadam se da ćemo na proljeće ili ljeto iduće godine krenuti u realizaciju projekta. Vlasnik kompanije Mo Saremi će doći ovdje u martu i tada ćemo imati neke preciznije detalje kada je u pitanju lokacija i sve ostalo“, kazao je Adamović.

Istakao je da „Bell International Laboratories” u Americi ima dosta klijenata iz Njemačke, Francuske, Španije i da je to jedan od razloga zbog koje su se odlučili da ovdje otvore jedno postrojenje, navodeći da je lakše da odavde izvoze za EU.

„Radit ćemo i proizvodnju i distribuciju, tako da će to morati biti jedan veći objekat“, istakao je Adamovič.

Ova firma proizvodi različite kozmetičke proizvode poput losiona za sunčanje, krema, šampona, sapuna, ali i dezinfekciona sredstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Mi smo privatna kompanija koja proizvodi za velike brendove i razvija proizvode. U Americi imamo oko 300 zaposlenih, a u Banja Luci će to zavisiti od obima posla, za početak će vjerovatno biti od 30 do 50 ljudi“, naglasio je on.

Podsjetimo da je ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Bojan Vujić ranije najavio kako bi ova investicija trebalo da se odvija u dvije faze te da je planirano da se zaposli 200 radnika.

“Prva faza investicije je 15 miliona dolara i 75 radnih mjesta, a druga faza  od 12 do 14 miliona i 125 radnih mjesta”, kazao je ranije Vujić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zrinjski gazi dalje, Borac nemoćan

Dodik discussed the political situation in Bosnia with Hungary’s Viktor Orban