in

Ruski diplomata, za kojeg se sumnja da je tajni agent, ispred ambasade pronađen mrtav

Slatka-Tajna.Eu

Ruski diplomata za koga se sumnja da je tajni agent obavještajne službe FSB (Federalna služba bezbjednosti) pronađen je mrtav ispred ruske ambasade u Berlinu prošlog mjeseca, objavili su njemački mediji 5. novembra.

Berlinska policija otkrila je beživotno tijelo na trotoaru ispred zgrade ambasade ujutro 19. oktobra, objavio je Der Spiegel.

Nakon izvještaja, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Njemačke rekao je da su upoznati sa smrću diplomate, ali ne mogu dati više detalja.

Der Spiegel navodi da se vjeruje da je 35-godišnji muškarac pao s gornjeg sprata zgrade ambasade na Behrenstrasse u centru Berlina, samo nekoliko koraka od Brandenburške kapije.

Ruska ambasada nije pristala na obdukciju tijela, a njemački tužioci nisu mogli provesti istragu zbog njegovog diplomatskog statusa, piše Der Spiegel.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prema zvaničnoj listi diplomata, čovjek je bio akreditovan kao drugi sekretar ambasade od ljeta 2019. Međutim, njemački službenici sigurnosti sumnjaju da je bio agent ruske službe sigurnosti FSB-a, koristeći diplomatiju kao pokriće, objavio je Der Spiegel.

Insajder i Bellingcat, međutim, navode da se putem otvorenih izvora može dokazati da je preminuli Kiril Žalo, sin general-potpukovnika Alekseja Žala, šefa Kancelarije FSB-a za zaštitu ustavnog poretka.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nove ulice, novi šahtovi, novo lišće i jedan stari kišobran / Bljesak.info

Ovaj trik za čišćenje rerne je efikasniji od sode bikarbone