Categories: Dijaspora

“Pripadnici FUP-a i Američkih specijalnih snaga izveli zajedničke vježbe”

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su u zajedničkoj kulminacijskoj vježbi u organizaciji Tima američkih specijalnih snaga u Bosni i Hercegovini organiziranoj od 1. do 4. novembra.

Pored pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, te Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije su učestvovali u dijelu vježbe, u kojoj su prema scenariju nakon taktičke pretpostavke, na području Tuzlanskog Kantona slobode uhapšene osobe koje se sumnjiče za planiranje terorističkog napada.

U vježbi je korišten realni scenario terorističke prijetnje s ciljem poboljšanja međusobne operativne saradnje policijskih i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Prema scenariju, vježba je započela u Banjoj Luci, gdje su aktivnosti provodile Državna agencija za istrage i zaštitu i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, a Federalna uprava policije je angažirana na području Tuzlanskog Kantona na lokalitetu Dubrava.

Posljednja lokacija u realizaciji vježbe je u Konjicu, gdje svoj angažman ima Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Vježba je uspješno izvedena i u potpunosti je odgovoreno zadatku, a kojom je pokazana izuzetna spremnost, obučenost i specijalne vještine, te dobra koordinacija i saradnja s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Redakcija

Recent Posts

Najstariji turistički vodič u BiH čuva ključ kraljevskog grada (VIDEO)

Tvrtko Zrile iz Jajca ima 81 godinu i vjerojatno je najstariji turistički vodič u Bosni…

56 minuta ago

Monako u dramatičnoj završnici savladao Fenerbahče

Košarkaši Monaka savladali su večeras u gostima ekipu Fenerbahčea. U dramatičnoj završnici ekipa Monaka slavila…

1 sat ago

Subota sunčanija i toplija, ali nestabilna

Do ponedjeljka sunčanije i toplije, većinom uz jugozapadnjak i jugo, ali ne sasvim stabilno pa…

3 sata ago

Janis Sferopulos nakon Mege: Bili koncentrisani i ozbiljni

Košarkaši Crvene zvezde su na korak do finala regionalne ABA lige, pošto su večeras savladali…

3 sata ago

Ovi ljudi su prevarili smrt (FOTO, VIDEO)

Ljudska želja za opstankom nevjerovatno je snažna, u što su se uvjerili mnogi koji su…

5 sati ago