in

“Pripadnici FUP-a i Američkih specijalnih snaga izveli zajedničke vježbe”

Slatka-Tajna.Eu

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su u zajedničkoj kulminacijskoj vježbi u organizaciji Tima američkih specijalnih snaga u Bosni i Hercegovini organiziranoj od 1. do 4. novembra.

Pored pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, te Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije su učestvovali u dijelu vježbe, u kojoj su prema scenariju nakon taktičke pretpostavke, na području Tuzlanskog Kantona slobode uhapšene osobe koje se sumnjiče za planiranje terorističkog napada.

U vježbi je korišten realni scenario terorističke prijetnje s ciljem poboljšanja međusobne operativne saradnje policijskih i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Prema scenariju, vježba je započela u Banjoj Luci, gdje su aktivnosti provodile Državna agencija za istrage i zaštitu i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, a Federalna uprava policije je angažirana na području Tuzlanskog Kantona na lokalitetu Dubrava.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Posljednja lokacija u realizaciji vježbe je u Konjicu, gdje svoj angažman ima Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

Vježba je uspješno izvedena i u potpunosti je odgovoreno zadatku, a kojom je pokazana izuzetna spremnost, obučenost i specijalne vještine, te dobra koordinacija i saradnja s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BH Telecom u saradnji s ASA Osiguranjem korisnicima nudi dodatno osiguranje mobilnih elektronskih uređaja

"Ivermektin" nije efikasan u borbi protiv kovid-19