in

Ovaj trik za čišćenje rerne je efikasniji od sode bikarbone

Slatka-Tajna.Eu

Kako je rerna jedan od najviše korišćenih aprata u kuhinji, tako je i najviše podložan prljanju.

Prskanje masnoće, a onda i sasuštivanje iste većini domaćica zadaje velike glavobolje. Najviše muke ipak zadaju vrata rerne, budući da su staklena i da bi ipak trebalo obratiti pažnju kojim sredstivma i alatima se tretiraju pri čišćenju.

Suviše agresivna sredstva, žice ili grubi sunđeri mogu štetiti površinu, pa će ona izgledati musavo i kada je čista.

Zbog toga trikova i novih rješenja za čišćenje nikada dosta. Iako je većina njih zasnovana na sirćetu i sodi bikarboni, ovaj trik je daleko djelotvorniji.

Ovaj postupak nema potrebe ponavljati, mrlje i fleke od masnoće će nestati od jednog ribanja.

Sve što vam je potrebno jeste tableta za mašinu za pranje sudova, ali vodite računa da to nije ona u gelu. Osim toga, obavezno je da koristite rukavice, kako vam tableta ne bi isušila ruke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuStaklo na rerni i rernu nakvasite vlažnim sunđerom, a onda počnite da trljate tabletom za pranje sudova. Kada se tableta osuši od trljanja, jednostavno je kratko prislonite uz mokar sunđer, ali vodite računa da je ne pokvasite potputno jer će se onda raspasti.

A, onda nastavite da trljate masnoću, ukoliko je potrebno, vrata rerne i samu rernu pređite još jednom vlažnim sunđerom, a onda čistom truleks krpom obrišite sve nečistoće.

(Telegraf.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ruski diplomata, za kojeg se sumnja da je tajni agent, ispred ambasade pronađen mrtav

Degenek ponovo u reprezentaciji poslije meča za zaborav