in

BBI i Novo Sarajevo: Beskamatni krediti za podršku zapošljavanju

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) Emina Šišić i načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović potpisali su ugovor o subvencioniranoj liniji finansiranja za podsticaj zapošljavanju. Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Novom Sarajevu moći u BBI dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od nula posto.

“BBI je na osnovu javnog poziva bankama izabrana kao najpovoljniji ponuđač i raduje me da smo u mogućnosti nastaviti pružati neophodnu podršku privredi kroz ovaj model javno-privatnog partnerstva. Mnogo puta do sada smo isticali i dokazali kako je naše strateško opredjeljenje podrška privredi BiH, posebno kroz razvoj malih i srednjih preduzeća, jer su oni nosioci razvoja svake tržišne ekonomije. Mi u BBI smo sretni da ćemo implementacijom ovog projekta kreirati nova radna mjesta na području općine Novo Sarajevo kroz proširenje obima proizvodnje i poslovnih mogućnosti malih i srednjih kompanija”, izjavila je nakon potpisivanja Emina Šišić, predsjednica Uprave BBI banke, te dodala kako je ovo odlična prilika da privrednici dobiju finansijska sredstva po stopi od nula posto nakon subvencije i povećaju svoje proizvodne kapacitete i broj zaposlenih

“Period otplate je od 12 do 84 mjeseca, s mogućnošću grace perioda do devet mjeseci. Ohrabrujem poduzetnike da iskoriste ovu priliku i apliciraju za sredstva u BBI banci odmah po objavi Javnog poziva”, zaključila Šišić.

U svom obraćanju, općinski načelnik Hasan Tanović istakao je da je subvencionirana linija dio  programa aktivne politike zapošljavanja koju Općina provodi.

“Radi se o jednoj od pet mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja. Cilj ove mjere je, posredstvom izabrane banke, potaknuti razvoj poduzetništva i povećati stopu zaposlenosti kroz povoljne uslove kreditiranja, koji mogu doprinijeti pokretanju, održavanju ili unapređenju poslovne aktivnosti. Općina je ukupno izdvojila 20.000 KM za 2021. godinu i to za subvencioniranje pune vrijednosti profitne marže po svakom pojedinačnom finansiranju i 50% troškova obrade dugoročnih finansiranja“, rekao je Tanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBBI banka će objaviti Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privrednim subjektima sa sjedištem na području općine Novo Sarajevo, sa svim detaljima o uslovima i načinu prijave. Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila linijanovosarajevo@bbi.ba, kao i u Općini Novo Sarajevo.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEMA MUŽA,A NI DEČKA: Dalila ostavila Cara i zapjevala!

Zmaj-komandosi