in

Ambasador BiH Boro Bronza razgovarao s premijerom i članovima vlade Kneževine Lihtenštajn

Slatka-Tajna.Eu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza razgovarao je 29. oktobra 2021. godine u Vaduzu sa premijerom i ministrom finansija Lihtenštajna Danielom Rischom i ministricom vanjskih poslova, obrazovanja i sporta Dominique Hasler.

Do susreta je došlo nakon poziva Vlade Kneževine Lihtenštajn za prisustvovanje promociji ekonomskog programa nove lihtenštajnske vlade, koja je nakon opštih izbora ustanovljena krajem marta ove godine. Tom su prilikom članovima diplomatskog kora detaljno izloženi prioriteti vlade u narednom periodu, prvenstveno u kontekstu ekonomskih ciljeva.

Nakon prezentacije, organizovana je sesija u čijem okviru su prisutni diplomati imali mogućnost direktne komunikacije sa svih pet članova lihtenštajnske vlade o prezentiranim prioritetima i intencijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuAmbasador BiH je tokom razgovora o mogućnostima saradnje BiH i Lihtenštajna istaknuo već postojeće mreže saradnje na polju agrikulture, ali i perspektive saradnje u međunarodnim asocijacijama u okviru inicijativa u kojima je Kneževina Lihtenštajn vrlo prominentna, što se u prvom redu odnosi na borbu protiv modernog ropstva. Sagovornici su se složili da će aktivno raditi na daljem produbljivanju saradnje dviju država.

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova BiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Brozović ‘otvorio’ vrata Šerifa za pobjedu Intera / Bljesak.info

Jedostavan Tik Tok trik koji će pomoći da vaša kuća uvijek lijepo miriše