in

„Travnik je voljeti lako“ – Poručuje Taik Ganić novim singlom – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Taik Ganić, umjetnik iz Travnika poklanja pjesmu svom gradu. Uz pomoć prijatelja i saradnika snimio je novi singl za 25. godišnjicu JU Centra za kulturu.

Svojim singlom „Travnik je voljeti lako“ ekipa poručuje da je „kultura kul“. Kultura, kao društvena pojava, nastaje, funkcioniše i doživljava transformacije u procesu rada i uzajamnog djelovanja ljudi, te čini identitet jednog naroda. Ona se usvaja i nasljeđuje.

Travnik je grad sa dušom. Na svakom koraku otkriva velike priče iz davnina. On je 150 godina bio glavni grad bosanskog pašaluka, rezidencija 77 vezira i sjedište dva konzulata.

Travnik je u prošlosti imao značajnu kulturnu scenu, prepoznatljivu širom regije, a JU Centar za kulturu Travnik je usvojio, unaprijedio i prilagodio novim trendovima. Ovaj bosanski dragulj prvi put se spominje još 1463. godine kada je kroz njega prošao sultan Mehmed II Osvajač u svom pohodu na Jajce. Da biste razumjeli i osjetili duh njegove čaršije, jednostavno morate doći u ovaj stari grad, nastao na bistroj rijeci Lašvi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Taik Ganić za singl „Travnik je voljeti lako“ potpisuje muziku, tekst i aranžma. Ekipa koja je pjevala i svirala su Ajna, Nikolina, Taik, Dramski studio Centra za kulturu, Vokalni sastav „Ad libitum“, Ženski hor Centra za kulturu „Travničanke“ i Mustra Orchestra.

Singl poslušajte u nastavku!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lud Zbunjen Normalan – Ruski na wc šolji!

Preko bratimljenja čečenski lider Kadirov se približava BiH