in

Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji

Slatka-Tajna.Eu

Dodavanje sobnih biljaka bilo kojoj prostoriji je brz i lak način da uljepšate enterijer, a kada je u pitanju kuhinja, uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru takođe može da ima mnogo praktičnih primjena.

Prava biljka može da pomogne u prečišćavanju vazduha i uljepšavanju prostora u kome često boravite

Potos

Potos je biljka koja ne zahtjeva mnogo njege. Dobro se prilagođavaju različitim svjetlosnim uslovima i smatraju se relativno otpornim na sušu.

Filadendron

Filadendron je još jedna kućna biljka koja se ne održava teško i odlično izgleda u visećim korpama. Slično kao potos smatra se relativno otpornim na sušu i mogu da rastu na jakom do srednjem indirektnom svjetlu. Poznata je biljka i kao odlični prečišćivač vazduha.

Hlorofitum

Biljke pauka, kako se drugačije zove, su među kućnim biljkama za koje se najlakše brine. Odlične su viseće biljke, a imaju i cvjetova, pa će prostor da učine još ljepšim. Izbjegavajte direktnu svjetlost kako lišće ne bi izgorjelo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kafa

Bez obzira da li ste ljubitelj kafe ili ne, biljka kafe  je odličan dodatak svakoj kuhinji. Biljke kafe zahtjevaju jako, ali indirektno svjetlo i često zalijevanje da bi uspjele.

Afričke ljubičice

Afrička ljubičica cvjetaće skoro tokom cijele godine, a dolaze u nekoliko lijepih boja. Ove kompaktne kućne biljke uživaju u jakom, indirektnom svjetlu i čestom zalijevanju, piše The Spruce.

(Magazin Novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sven Alkalaj u Vijeću sigurnosti UN-a pročitao ključne dijelove Schmidtovog izvještaja

Zeleno svjetlo za zajedničko preduzeće Bugatti Rimac