in

Otvoren Počasni konzulat Bosne i Hercegovine za španske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju

Slatka-Tajna.Eu
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić i počasni konzul Bosne i Hercegovine za španske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju Bojan Dozet Kapor 29. oktobra 2021. godine svečano su otvorili Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu.

Na prijemu koji je tim povodom održan u prostorijama Konzulata, okupili su se predstavnici regionalnih i gradskih vlasti, predstavnici diplomatskog kora te bh dijaspore u Španiji.

Ambasadorica Savić je tokom obraćanja izrazila nadu da će u vremenu koje dolazi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu raditi na približavanju naše zemlje španskim građanima na turističkom, privrednom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu. „Nadamo se da će otvaranje Počasnog konzulata u gradu Alicante dovesti do jačanja ekonomsko-trgovinskih odnosa između BiH i Kraljevine Španije, kao i da će učvrstiti veze između naše dijaspore i diplomatsko-konzularnih predstavništava u Kraljevini Španiji. Naš konzul je već poduzeo niz aktivnosti, između ostalog, pokrenuo je razgovore o uspostavljanju prve zračne linije sa BiH“, dodala je ambasadorica Savić. Ovo je drugi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji.

Počasni konzul Bojan Dozet Kapor je rođeni Sarajlija, koji od 1992. godine živi u Španiji. Po struci je pravnik i zajedno sa poslovnim partnerom vodi advokatski ured, gdje je smješten i Počasni konzulat BiH, na adresi Calle dr. Just 37 Alicante, kontakt podaci: tel. (+34) 966 236 587, email. bojan@bergerdozet.com

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova BiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uz podršku navijača do važnih bodova

Ono nešto vaše: Kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak?