in

Bh. radnici grade nove bolnice u Danskoj

Slatka-Tajna.Eu

Ambasador BiH u Kopenhagenu Emir Poljo posjetio je gradilište Univerzitetske bolnice u Køgeu, na čijoj izgradnji trenutno radi oko 40 radnika iz BiH
Gradilište Univerzitetske bolnice u Køgee (Kraljevina Danska), na kojem rade radnici bosanskohercegovačkog konzorcija na čelu sa VS-Trendom d.o.o., u društvu direktora ove firme Sabahudina Blaževića posjetio je ambasador Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu Emir Poljo.

Bh. radnici će raditi na izgradnji četiri zgrade bolnice/ Ambasada BiH u Kopenhagenu

U sastavu delegacije su još bili Amir Avdić, bivši guverner i premijer USK-a, Senad Bajramović, direktor Salmont d.o.o, Anel Hadžić, eksterni konsultant i drugi članovi menadžmenta ovog bh. konzorcija. Ovom priliko. članovi delegacije su se uvjerili da su radovi na prvom bloku B1 u završnoj fazi i da se uspješno privode kraju. Prva zgrada bolnice, od ukupno četiri, trebala bi primiti prve pacijente već u aprilu 2022. godine. Cijeli projekat izgradnje bolnice u Køgeu će trajati do kraja 2024. godine. Trenutno na ovom gradilištu radi oko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine a predviđen je dolazak još 150.

Posjeta Danskoj je rezultirala zaključivanjem ugovora VS-Trenda sa klijentom Johnson Controls o zajedničkom nastupu na izgradnji bolnice u gradu Odense. Ovih dana menadžment VS-Trenda, na čijem je čelu direktor Blažević, uključen je u pregovore o budućim sličnim velikim projektima koje očekuju ovu međunarodno-referentnu bosansku kompaniju u glavnom gradu Kopenhagenu, potvrđeno je iz Ambasade BiH u Kopenhagenu.

Gosp. Blažević je zahvalan Danskoj i svojim danskim saradnicima na pojverenju i ukazanoj prilici VS-Trendu, firmi koja nastavlja da impresionira ispunjavajući ugovore, istovremeno pokazujući koliko potencijala i kvalitetne radne snage naša država ima i može da ponudi na zahtjevnom tržištu kao što je Danska.

Predviđen je dolazak još 150 radnika iz BiH/ Ambasada BiH u Kopenhagenu

Od samog početka, i postupka etabliranja naše kompanije u Danskoj, cijelo vrijeme je aktivno uključena i naša Aambasada u Kopenhagenu, koja pruža nesebičnu podršku kompanijama bh. konzorcija na čelu sa VS – Trendom iz Bihaća.

Izvor: MojaBiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lewandoski i dalje na vrhu

Anne Hathaway ima dramatično kratku novu frizuru