in

Preminuo vlč. Božo Polić; ispraćaj u subotu u Posušju / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Božo Polić

U 64. godini života, opremljen svim sakramentima, preminuo je velečasni Božo Polić, svećenik koji je pune 32 godine djelovao u Balingenu i Ebingenu.

Vlč. Božo Polić rođen 19.11.1957. u Viru / Posušje od majke Ive i oca Marijana Polić uz još dva brata i sestru. Za svećenika je zaređen 29.06.1981.u Mostaru a Mladu misu proslavio je 19.07.1981.u Viru / Posušje.

Crkvene službe u Hercegovini su bile u Grabovica i Trebinje, a onda je 1989. došavši iz Mostarske biskupije u Balingen, Vlč. Božo Polić uslužno služeći Bogu i vjernicima predvodio dvije župe, HKZ bl. Alojzija Stepinca, Balingen i HKZ sv. Nikola Tavelić, Albstadt-Ebingen, sve do svog posljednjeg dana ovoga života.

 

Taj marljivo dobri svećenik s uvjek pozitivnim stavom za život zalagao se uredno voditi ove dvije župe koje obuhvaćaju poprilično veliko područje od Balingena, Hechingena, Haigerlocha, Messstetta, Albstatta do Gamnnertingena. U zajednicama se danas broji preko 3.600 vjernika.

 

 

Vlč. Božo Polić je bio svećenik radosne duše i velika srca uspješno vodeći ove dvije zajednice pripremao sakramentna krštenja, prve pričesti, svete potvrde, vjenčanja te fešte koje prigode za Sv. Nikolu Tavelića, Majčin dan, uz veliko slavlje zaštitnicima ovih dviju župa Bl. Alojziju Stepincu i Sv. Nikolu Taveliću.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Organizirao je Hodočašća. Iz Balingena je se išlo s busevima na doček pape u Zagreb. Više puta je se hodočastilo u Rim te Luord, Međugorje i Bleiburg gdje je Vlč. Božo bio svake godine.

Zalagao se za dobrovoljno organizirane pomoći pod naslovom,”Potresi i druge katastrofe, Stepinčeva i Tavelićeva HKZ Balingen/Ebingen”.

Za vrijeme rata bio je donator Mostarskog karitasa, veliki domoljub koji je pomagao velika srca i široke ruke. Sudjelovao je u novčanoj potpori podizanju spomenika “Vjere i Kulture “ u Viru / Posušje.

Također, novčano pomogao obnavljanju grobova dvojici Virskih glagoljaša na gradskom groblju, “Stipića Dubrava”.

Nogometni klub Jadran-Bailingen je također zahvalan Vlč. Boži Polić na potpori ovome klubu, a pomoć je slao širom svijeta. 

Posljednji ispraćaj Vlč. Bože Polić održat će se u četvrtak 4. studenog, na gradskom groblju Balingen u 13:00 sati. Sprovod preminulog župnika s propisanim ograničenim brojem sudionika bit će na gradskom groblju u Viru/Posušje u subotu 6. studenog.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FRIZURA O KOJOJ SE PRIČA: Džejla Ramović oduševila transformacijom

Kako će završiti sukob Pantovčaka i Banskih dvora?