in

Oproštajna poruka ambasadora Makarevića: Budite uvijek svijetli primjer svoje domovine

Slatka-Tajna.Eu

Volite vašu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo svi proći, ona će ostati, poručio je Nedim Makarević bh. građanima u Norveškoj
Mandat ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedima Makarevića je okončan, pa je tim povodom uputio poruku našim sugrađanima koji u ovoj državi žive. Njegovu poruku dijaspori Bosne i Hercegovine.

“Dragi zemaljaci u Norveškoj,

Kao što to uvijek u diplomatiji biva, dan rastanka je morao doći. Moj mandat u Kraljevini Norveškoj je završen. U posljednje četiri godine smo prošli mnogo toga zajedno… Uradili mnoge projekte… Obnovili stare… Završili prethodno započete… Startovali nove… U nekim segmentima smo bili vrlo uspješni dok u nekim drugima trebamo i možemo biti uspješniji.

Hvala svima koji ste direktno ili indirektno uticali na rad Ambasade, bili dio projekta/projekata. Ne bih da nabrajam imena da ne bih slučajno nekoga nenamjerno izostavio…

Posebno imam potrebu zahvaliti se Savezu bh. građana u Norveškoj koji je bio pouzdan partner našoj Ambasadi u mnogim projektima. Budite ponosni na sebe i svoju domovinu koju nikada ne smijemo zaboraviti. Ona nas treba a mi trebamo nju.

MLADIMA PREPORUČUJEM

… više međusobnog druženja. Trudite se da se što više aktivirate u javni život Norveške ali i u organizacije sa bh. predznakom. Budite uvijek svijetli primjer svoje domovine ma šta radili.

STARIJIMA PREPORUČUJEM

… da nikada ne treba posustati i da treba nastaviti/uključiti se u sve projekte sa bh. predznakom…

Volite vašu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo svi proći… Ona će ostati…

Sve Vam najbolje želim,

Ambasador Nedim Makarević”

https://www.facebook.com/nedim.makarevic

Inače, video putem kojeg je poruka poslana prikazuje pozicioniranje naše Ambasade u Oslu na prvo mjesto na oktobarskoj paradi otvaranja norveškog parlamenta.

Izvor: MojaBiH

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Liverpul savladao Atletiko Madrid, PSŽ i Lajpcig remizirali

Zavirite u najskuplji penthouse, vrijedan 79 miliona dolara