in

Bosansko Akademsko Društvo: Ovo su najbolji studenti bh. porijekla u Austriji

Slatka-Tajna.Eu

Tokom manifestacije rođendan Bosne dodijeljene su vrijedne nagrade studentima iz BiH, a u članstvo Društva su primljeni Ivica Osim i Bogić Bogićević
Bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizuje svečanost povodom rođendana Bosne s ciljem da se ojača svjesnost bosanskog duha i bosanstva.

NAJBOLJI STUDENTI IZ BIH

Tokom ovogodišnjeg rođendana koji je obilježen manifestacijom u Diplomatskog akademiji u Beču 15. oktobra 2021. godine, uručene su i nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog porijekla u 2021. godini, koji studiraju na austrijskim univerzitetima.

Tako su za najbolje ocjene na bachelor dijelu studija u Austriji, uz dokaz upisa na master studij nagradu dobile Bajrić Una, studentica farmacije i Buko Aiša, studentica genetike i bioinžinjeringa. Najbolje ocjene na master studiju u Austriji (ne računajući bachelor) imala je Grkavac Jelena, studentica međunarodnog menadžmenta u Klagenfurtu. Nagradu za najbolje ocjene prve tri godine studija koji traje četiri i više godina (bez bachelor sistema) u Austriji dobila je studentica prava Kušljugić Mirna. Među dobitnicima je i Hubana Tarik, student inžinjerskih nauka, čije su ocjene najbolje na doktorskim studijima u Austriji.


Ivica Osim novi je član Društva/ BAD u Austriji

PEHAR ZA OSIMA I BOGIĆEVIĆA

Osim nagrada za sjajnu bh. omladinu, ovu manifestaciju obilježilo je i članstvo u Bosansko Akademsko Društvo Ivice Osima i Bogića Bogićevića. Uručena im je posebna “članska karta” u vidu pehara Bosanskog Akademskog Društva od strane prvog predsjednika Dževada Karahasana i sadašnjeg predsjednika Sirađa Duhana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pehare su uručili Dževad Karahasan i Sirađ Duhan/ BAD u Austriji

Više detalja o ovogodišnjem rođendanu Bosne pogledajte ovdje.

Izvor: MojaBiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hoćemo opet da pišemo istoriju

Kako dodati volumen tankoj kosi