in

Vruća čokolada s Nutellom? Imamo jednostavan recept za napitak kao iz snova!

Slatka-Tajna.Eu

Sada kad su ljetne vrućine i službeno iza nas, vrijeme je da omiljenu ledenu kafu zamijenimo s napitkom koji malog koga ostavlja ravnodušnim, a kojeg možete pripremiti u udobnosti vlastitog doma. Naime, riječ je o vrućoj čokoladi, ali s jednim posebnim dodatkom zbog kojeg ćete se u ovu ukusnu poslasticu nepovratno zaljubiti.

Vruća čokolada s Nutellom naša je nova opsesija, a činjenica da je ovaj napitak toliko jednostavan za pripremu dodatno nas potiče da ga već danas isprobamo. Recept je zapravo vrlo klasičan i sigurni smo da se većina sastojaka već nalazi u vašoj kuhinji, stoga ne prestaje ništa drugo nego počastiti sami sebe ili pak drage prijatelje s neodoljivom čokoladnom delicijom koja će se svima urezati u pamćenje.

Sastojci:

1 l mlijeka

2 kašike kakaa u prahu

1-2 kašike šećera ili agave

2-3 kašike Nutelle

Sastojci po želji:

bademi

lješnjaci

šlag

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Priprema:

Prvo je potrebno na srednje jakoj vatri zagrijati mlijeko, a kada isto počne kuhati, postepeno dodavati Nutellu, kakao u prahu i šećer ili agavu. Smjesu je potrebno konstantno miješati kako bi se izbjegle grudice i kako bi bila ravnomjerna i kompaktna. Čokoladni napitak je potrebno pustiti još nekoliko minuta na vatri uz postepeno miješanje, a zatim izliti u čaše i konzumirati. Na vrh po želji možete dodati šlag, bademe, lješnjak ili slične dodatke.

Izvor: fashion.hr

(S.P.)

The post Vruća čokolada s Nutellom? Imamo jednostavan recept za napitak kao iz snova! appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Dodik je utihnuo, nema više priča o blokadi kasarni, drugih gluposti i radikalnih poteza

U FAZI SREĐIVANJA: Stanija otvorila vrata penthausa