in

Velika čast za Bogića Bogićevića u Beču

Slatka-Tajna.Eu

Ovogodišnje nagrade Bosanskog akademskog društva u Austriji, uručene su tokom manifestacije „832. rođendan Bosne“, 15.oktobra u Diplomatskoj akademiji u Beču.

Velika čast za bh. legende

Ivica Osim i Bogić Bogićević postali su članovima bosanskog Akademskog društva u Austriji.

Njima je uručena posebna „članska karta“ u vidu pehara Bosanskog Akademskog Društva od strane prvog Predsjednika Dževada Karahasana i sadašnjeg predsjednika Sirađa Duhana.

Podsjetimo, bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizuje svečanost povodom rođendana Bosne s ciljem da se ojača svjesnost bosanskog duha i Bosanstva.

Svečanost je otvorila Senada Duhan recitacijom pjesme „Zapis o zemlji“ Maka Dizdara koja je postala himna manifestacije u Beču.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uručene su i nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog porijekla u 2021. godini, koji studiraju na austrijskim univerzitetima.

Tako su za najbolje ocjene na bachelor dijelu studija u Austriji, uz dokaz upisa na master studij nagradu dobile Bajrić Una, studentica farmacije i Buko Aiša, studentica genetike i bioinžinjeringa. Najbolje ocjene na master studiju u Austriji (ne računajući bachelor) imala je Grkavac Jelena, studentica međunarodnog menadžmenta u Klagenfurtu. Nagradu za najbolje ocjene prve tri godine studija koji traje četiri i više godina (bez bachelor sistema) u Austriji dobila je studentica prava Kušljugić Mirna. Među dobitnicima je i Hubana Tarik, student inžinjerskih nauka, čije su ocjene najbolje na doktorskim studijima u Austriji.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Messi s bivšim saigračem prekinuo svaki kontakt jer mu je ljetos zabio nož u leđa

Nestašni mačak odlučio da “preuredi” WC