in

UniCredit seminar za studente o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju

Slatka-Tajna.Eu

S ciljem upoznavanja mladih s jednom od ključnih tema korporativnog poslovanja današnjice, UniCredit Bank, u saradnji sa univerzitetima širom Bosne i Hercegovine, 9. novembra 2021. godine u devet sati organizira jednodnevni online seminar o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju (ESG – Environmental, Social, and Governance).

“Seminar će biti u online formatu, a prezentacije će održati Hrvoje Dolenec, direktor Makroekonomske i tržišne analize Zagrebačke banke (na temu makroekonomskih trendova u srednjoistočnoj Evropi), te Giuseppe Zammarchi, direktor Održivosti UniCredit Grupe (na temu ESG – ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja).

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje predstavlja cjelokupnu svijest jedne kompanije o društvenim i okolišnim faktorima, te se u posljednje vrijeme sve više upotrebljavaju ovi nefinansijski faktori kao dio procesa analize, s ciljem identificiranja materijalnih rizika i prilika za rast.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti za učešće u seminaru do 5. novembra 2021.godine, putem web stranice UniCredit Bank“, saopćeno je iz UniCredit Bank.

 

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Miloš Biković pokazao novu djevojku, izgleda brutalno dobro!

Kolnici mokri i skliski; ima i odrona