in

Škola fudbala Sparta ovog vikenda na prestižnom turniru u Novom Sadu

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što su ŠF Sparta i FK Vojvodina, ovog ljeta potpisali ugovor o saradnji, nedugo zatim nekoliko mladih igrača Sparte boravilo je u kampu FK Vojvodina u Krupnju.
Trenutno je u pripremi realizacija ideje međusobnog stručnog usavršavanja, koje ce rezultirati dolaskom stručnog tima omladinskog pogona FK Vojvodine u Sarajevo.

Još jedan produkt te saradnje je učešće ŠF Sparta na jednom prestižnom turniru u organizaciji FK Vojvodine.
Naime, predstojećeg vikenda u organizaciji FK Vojvodina i Grada Novog Sada organizuje se “Jesenji međunarodni festival fudbala za djecu”, pod nazivom „Trofej Novog Sada“.
U pitanju je međunarodni turnir pozivnog karaktera, za generaciju 2010, na kojem će ove godine imati čast da učestvuje samo 10 ekipa sa 12 selekcija iz 7 različitih zemalja.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Od strane organizatora upućen je poziv školi fudbala Sparta da uzme učešće na ovom istinskom fudbalskom spektaklu, uz obezbjeđen hotelski smjestaj sa punim pansionom za 4 dana boravka u Novom Sadu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pored Bosne i Hercegovine, na ovom prestižnom turniru svog predstavnika će imati Rusija, u Novi Sad dolazi jedna od najkvalitetnijih ruskih akademija fudbala, FC Nizhny Novgorod.
Slavni Ferencvaroš će predstavljati Mađarsku, dok će FK Vardar predstavljati Sjevernu Makedniju.
Iz Hrvatske će nastupiti NK Osijek, dok će Crnu Goru predstavljati dva kluba FK Budva i FK Stari Aerodrom. Iz Srbije će pored FK Vojvodine učešće uzeti još jedan regionalni velikan, FK Partizan, dok će i Bosna i Hercegovina imati drugog predstavnika u aktuelnom šampionu BH Premijer lige, FK Borac iz Banja Luke.

Uz ovakve ekipe odličan fudbal je zagarantovan i sigurni smo da će svi mladi fudbaleri uživati u cetverodnevnom boravku u Novom Sadu.
Ne sumnjamo da će Spartanci dati sve od sebe da trofej Novog Sada završi u Sarajevu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HRT: Milanović: Suradnja s Banožićem nije moguća; Banožić: Vrijeme za opoziv predsjednika

Dženana i Dženana ponovo u studiju – Hayat Production