in

Pfizer će u 2021. od vakcine zaraditi 37 milijardi dolara

Slatka-Tajna.Eu

Američka farmaceutska kompanija Pfizer podigla je procjenu ovogodišnjeg prihoda od prodaje vakcine protiv korona virusa na 37 milijardi dolara, zahvaljujući ugovorima o prodaji treće doze i vakcinisanju širih demografskih grupa stanovništva.

Krajem jula, ta kompanija je prihod od prodaje vakcine procijenila na 33,5 milijardi dolara.

U Pfizeru sada očekuju da će ove godine isporučiti 2,3 milijarde doza vakcine, za 200 miliona više nego što su očekivali u julu.

Pfizer ove godine planira proizvesti ukupno tri milijarde doza, a razlika u proizvodnji i isporuci bit će knjižena u prihodima u idućoj godini, za koju se direktni prihod od prodaje vakcine procjenjuje na 29 milijardi dolara.

Procjena kompanije je da će u 2022. proizvesti četiri milijarde doza vakcine, a do sredine prošlog mjeseca ugovorena je isporuka njih 1,7 milijardi.

Ukupni očekivani prihod Pfizera u ovoj godini iznosi između 81 i 82 milijarde dolara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Od jula do kraja septembra ove godine, kompanija je, zahvaljujući vakcini, više nego udvostručila prihod u odnosu na isti prošlogodišnji period, prije registracije vakcine, na 24,1 milijardu dolara. U navedenom periodu, prihod od vakcine dostigao je 13 milijardi dolara.

Neto dobit u ljetnom tromjesečju poskočila je na 8,1 milijardu dolara, s 1,46 milijardi dolara u istom prošlogodišnjem periodu.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lud Zbunjen Normalan – Pa je l' žensko?

Neka se skulira do 9. studenoga