in

“Milorad Dodik neće imati ništa protiv zaključaka koje ću iznijeti”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predstavljat će BiH na UN Konferenciji o klimatskim promjenama koja se otvorila danas u Glasgowu.

Reporterka N1 koja se nalazi u Glasgowu, upitala ga je da li će se Dodik složiti i prihvatiti zaključke koje će iznijeti.

“U tim zaključcima nema ništa sporno. Nema ništa što dira u onu vrstu interesa što gospodin Dodik kaže da se zalaže za RS i za jedan cijeli narod u RS, ovo je jedna sasvim normalna stvar nema političkih problema koji nas opterećuju u BiH”, istaknuo je Komšić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Komšićevo obraćanje svjetskim liderima planirano je za utorak ujutro, kada će imati priliku govoriti o Bosni i Hercegovini i problemima sa kojima se susrećemo u energetskoj tranziciji, a nakon čega će na poziv predsjednika Bidena i predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen prisustovati odvojenom sastanku o temi ograničavanja emisija metana.

UN-ova Konferencija, pod nazivom COP26, smatra se historijskim događajem u borbi protiv klimatskih promjena na kojoj se očekuje prisustvo 25.000 delegata iz cijelog svijeta.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mesi pod znakom pitanja za Lajpcig

Nova metoda zalijevanja orhideja koja garantuje idealnu njegu