in

Kako je Gregg Popovich pokušao Paspalja odviknuti od pušenja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije ništa novo, Gregg Popovich je nekako uvijek maksimalno respektirao igrače s prostora bivše Jugoslavije. Još od vremena kada je gledao i pratio pripreme, utakmice bivše Jugoslavije u drugoj polovini osamdesetih.

Sada se ponovo vratio u taj film nakon pitanja novinara što misli o Luki Dončiću prije utakmice u Dallasu.

Popovich ima 72 godine i najtrajniji je trener u NBA ligi. Poznato je kako vuče podrijetlo s ovih prostora. Zato uvijek bez problema može pričati o Dončiću, ali i bilo kome drugom.

Gregg Popovich i Luka Dončić

“Pokušajte zamisliti da je cijela Jugoslavija ostala zajedno i da su svi ti igrači u istoj momčadi. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovci, svi… To je tako cool. On (Dončić) me svaki puta podsjeti kako svi igrači koji iskoče s tog područja postaju velikani. Čini se kao da nema prosječnih kad dođu u ligu. Ako su došli, izvrsni su. Kada gledam i pričam o Dončiću vratim se u vremena Divca, Kukoča, Petrovića, Paspalja, oni su tada bili nešto slično kao Argentinci prije nekoliko godina. I uvijek se pitam kako je netko tko dolazi s tog prostora mogao igrati tako dobru košarku. A recimo, nisu odrasli na betonskim terenima New Yorka ili Los Angelesa. Međutim, imali su sjajne trenere i programe kroz koje su prolazili svi ti igrači” pričao je popularni Pop. Popovich se prisjetio vremena kada je gledao nastupe reprezentacije Jugoslavije na nekom od turnira u Njemačkoj prije Eurobasketa 1989 godine.

“Osjećao sam se kao dječak koji je ušao prvi put u prodavnicu slatkiša”.

I upravo je Popovich tadašnjem “head coachu” San Antonia Spursa Larryju Brownu ukazao na jednog igrača tamo negdje u Jugoslaviji. Na Žarka Paspalja.

Video: Gregg Popovich Most Heated Moments

“Paljo” je završio u Texasu, u vrijeme kada su led probijali on, Petrović, Divac, Volkov, Šarunas Marčiulionis. Žarko je završio u Texasu. Nije se naigrao, Larry je imao neke druge vizije u odnosu na Gregga. Žarko je uglavnom s klupe gledao Davida Robinsona, Seana Elliotta, Roda Stricklanda, Terryja Cummingsa. Sjajne igrače, sjajnu momčad. Međutim, Paspalj je imao svoj način života, teško se bilo prilagoditi na ono što je tražio Larry Brown. Cigarete su bile veliki problem.

“Uvijek mi je to malo smetalo. Kad god je trebalo da se da razlog zašto ja ne igram, bilo je – Žarko puši”.
Probao je Žarko ostaviti cigarete, tražio je način za odvikavanje, pomogao mu je i sam Gregg Popovich. Na jedan vrlo zanimljiv način.

“Zove mene Gregg jedno jutro, mi smo u San Antoniju, idemo u Boston. Kaže, slušaj, ja sam u Bostonu našao čovjeka koji te hipnotizira i ti ostaviš cigare. Meni ne pada na pamet da ostavim cigarete ali vidim da čovjeku to strašno znači, pa hajde da probam. Došao sam ja u taj neki stan, tamo čovjek iz Rusije i već nekako razmišljaš kako se radi o nekoj prevari. I sada ja sam zatvorio oči, sve je to nekako trajalo desetak minuta i onda ono otvoriš oči i kao to je to. Prestao si pušiti.

Izlazimo vani, zove Gregg taksi, ulazi on s jedne strane, a ja držim vrata s druge strane, i kažem, čekaj samo da probam ja jesam li stvarno ostavio… i stvarno, prvih par dimova, čudan neki ukus cigarete, valjda je to neka psiha, ne znam. Gregg, otvara vrata, sjeda unutra, i vidi mene kako dimim s druge strane, i sav onaj entuzijazam, sva ona radost, sve je to vrlo brzo splasnulo, pričao je jednom prilikom Paspalj.

Video: Gest Paspalja u čast najvećeg trenera: U Beogradu osvanuo mural Ludom Srbinu

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

ULAZAK U AVION: Lidija Bačić oskudno odjevena

Lud Zbunjen Normalan – A jesi pegla majke mi idi otvori vrata ba!