in

Kako je Fahreta postala Lepa Brena? Ovaj muškarac je zaslužan za sve

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica Fahreta Jakić, poznatija kao Lepa Brena, izgradila je ogromnu karijeru na nadimku po kojem je postala prepoznatljiva svima, a jednom prilikom je otkrila i da su dva muškarca zaslužna za njega.

Nadimak Brena, pjevačica je dobila 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a udijelio joj ga je njen košarkaški trener, o čemu je ona govorila u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – godine Slatkog grijeha”, koji je prikazan na jednoj srpskoj televiziji.

“Počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: ‘Fahreta, Fahreta!’ Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: ‘Ja ću tebe zvati Brena’. Ja kažem: ‘Ko je ta Brena?!’ Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša”, ispričala je.

Pjevačica je potom objasnila da je “Brena” u Bosni i Hercegovini sinonim za lijepu djevojku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“U Bosni, to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela da se ističem, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala”, rekla je, prenio je Mondo.rs

(Express/mondo)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako srediti obrve kod kuće?

Musk doveo u pitanje prodaju 100.000 Tesla auta Hertzu