in

Da li znate koliko su kladioničari novca uplatili samo na mečeve Lige prvaka?

Slatka-Tajna.Eu

Za zaljubljenike sportske kladionice mečevi Lige prvaka donose posebnu draž, pa stoga i ne čudi da se upravo na njima uložilo najviše novca.




E. Škorić


Prošle godine je najprestižnije evropsko klupsko takmičenje bilo ujedno i takmičenje na čijim mečevima se najviše novca uplatilo u kladionicama širom svijeta.

“Sportradar”, koji je postao generalni partner UEFA-e za sportsko klađenje, objavio je kako je prošle godine na utakmice Lige prvaka ukupno uplaćeno 26 milijardi eura! Da, dobro ste pročitali, samo na utakmice Lige prvaka igrači sportske kladionice potrošili su ukupno 26 milijardi… 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prema analizi, ukupan promet u kladioničarskom sektoru za 2021. iznosi nevjerojatnih i vrtoglavih 520 milijardi eura, od čega 15 posto ili 78 milijardi eura pripada samo najjačim evropskim ligama, te UEFA-inim takmičenjima poput Lige prvaka ili Evropske lige.

Dodatnih 12 posto ukupnog novčanog prometa u legalnom klađenju pripada Evropskom prvenstvu koje je održano ovog ljeta, odnosno ukupno 62 milijardi eura bio je promet novca uplaćenog na jednomjesečni turnir koji se održavao u mnogim zemljama Starog kontinenta. To znači da je po jednoj utakmici uplaćivano u prosjeku 1,2 milijarde eura.

U prosjeku za Ligu prvaka po svakoj utakmici uplaćeno je 210 miliona eura, dok je u Evropskoj ligi iznos daleko manji, oko 76 miliona eura, ali dovoljan je to pokazatelj koliko su najatraktivnije nogometne utakmice zapravo mamac za ljubitelje sportskog klađenja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ured predsjednika: Ministar obrane narušava ugled Hrvatske i odnose s BiH

BILA ZALJUBLJENA U NJEGA JOŠ KAO DJEVOJČICA: Luna je gledala Marka Miljkovića kao voditelja “Zvezda Granda”